DOLAR 32,3878 0.16%
EURO 35,0590 -0.16%
ALTIN 2.324,480,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu;  “Umudumuz KKTC’nin tanınması”

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu; “Umudumuz KKTC’nin tanınması”

ABONE OL
21 Ekim 2020 20:28
SP Genel Başkanı Karamollaoğlu;  “Umudumuz KKTC’nin tanınması”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- “Ersin Tatar, tavrını açık şekilde ortaya koymuş, Türkiye ile birlikte hareket etmeyi benimsemiş bir insanımız. Şu anda KKTC’nin 5. Cumhurbaşkanı. Ümit ederiz ki onun zamanında KKTC bağımsız bir cumhuriyet olarak sadece bizim tarafımızdan değil, diğer ülkeler tarafından da tanınır.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, KKTC’de geçtiğimiz hafta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ersin Tatar’ın seçilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.
Karamollaoğlu, Ermenistan’ın sivillere yönelik saldırıları karşısında sessiz kalan Batı ülkelerine tepki göstererek, “Bu haksız, vahşi saldırılar karşısında sessiz kalanlar veya bu saldırıların yanında yer alanlar ileride tarih önünde hesap vereceklerdir.” dedi.
Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Azerbaycan’ın Ermenistan’ın işgali altındaki Karabağ topraklarına yönelik operasyonlarını değerlendiren Karamollaoğlu, “Batı alemi bu konuda sadece sessiz kalmamış, tam tersine işgalcilerin, yanlış yapanların uluslararası kuralları çiğneyenlerin yanında yer almış. Minsk Grubu da bunlardan bir tanesi.” ifadesini kullandı.
Karamollaoğlu, Gence’nin vurulması esnasında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, “Bu haksız, vahşi saldırılar karşısında sessiz kalanlar veya bu saldırıların yanında yer alanlar ileride tarih önünde hesap vereceklerdir, bu utanç vesilesi olacaktır.” diye konuştu.
Türkiye’nin böyle bir zamanda elbette Azerbaycan’ın yanında olması gerektiğinin altını çizen Karamollaoğlu, şunları söyledi:
“Son zamanlarda özellikle Türkiye’de bazı basın organları sanki Ermenistan’ın karşısında değiller gibi, Azerbaycan’a haksızlık yapıyorlar gibi bazı İslam ülkelerini gündemlerine almış durumdalar. Bunların başında da İran geliyor. Kaç kere açıklama yapılmış olmasına rağmen İran’ı sanki Ermenistan’a destek veriyormuş gibi takdim etmek istiyorlar. Bir defa mantık ters. İran’ın kendi vatandaşları arasında milyonlarca Azeri var. Böyle bir durumda İran’ın Ermenistan’a destek vermesini mantıklı görmek mümkün değil. Bunu da üzüntüyle karşılıyorum.”
“TATAR’IN SEÇİLMESİ”
KKTC’de geçtiğimiz hafta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ersin Tatar’ın seçilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ersin Tatar, tavrını açık şekilde ortaya koymuş, Türkiye ile birlikte hareket etmeyi benimsemiş bir insanımız. Şu anda KKTC’nin 5. Cumhurbaşkanı. Ümit ederiz ki onun zamanında KKTC bağımsız bir cumhuriyet olarak sadece bizim tarafımızdan değil, diğer ülkeler tarafından da tanınır. Kıbrıs’tan bizim vazgeçmemiz mümkün değildir. Bugün Kıbrıs’ın önemi geçmişe nazaran çok daha iyi anlaşılmış vaziyettedir. 1974 ruhu bizim ve Türk insanın kalbinde o diriliğini korumaktadır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.