DOLAR 32,5789 0.31%
EURO 34,8099 0.15%
ALTIN 2.509,491,03
BITCOIN 20970832,46%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sucuoğlu;    Vakıfların kaybı çok büyük

Sucuoğlu; Vakıfların kaybı çok büyük

ABONE OL
09 Ocak 2019 17:27
Sucuoğlu;    Vakıfların kaybı çok büyük
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Meclis’te “Dome Hotel ve Turizm Bakanlığı” konusunda konuştu. Sucuoğlu, Dome Hotelin Kıbrıs’ın en güzel ve güzide bölgesinde yer alan bir otel olduğunu ifade ederek, Mayıs 2018’de sözleşmesi biten otelde yeni sözleşme yapılmadığını, ödemelerin de günlük 286 TL olduğunu söyledi. Sucuoğlu, bunu eleştirerek, Saray Otel’den rakamlar verdi, Vakıflar İdaresi’nin Dome Hotel’den büyük bir gelir kaybı yaşadığını işaret etti.
Sucuoğlu, soru üzerine Vakıflar İdaresi Başkanı İbrahim Benter’e yönelik Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nda şiddet tehdidinde bulunulduğunu savunarak, bazı eleştiriler yöneltti. Sucuoğlu, Dome Hotel’in kârı yüksek bir otel olduğunu belirterek geçmişe yönelik değerlendirmeler yaptı ve rakamlar verdi.
Dome Hotel’de yatırım gerektiğinin geçmiş tüm raporlara yansıdığını, ancak sözleşme içerisinde hiçbir düzenleme ve yatırım yapılmadığını, yenileme çalışması hiç görmediğini ifade eden Sucuoğlu, istatistiki verilerle kâr paylarını da değerlendirerek, 10 yılda yüzde 3 kâr gösterildiğini, denetim için bağımsız denetçilere izin verilmediğini, ilk iki yıl vakıflara hiç ödeme yapılmadığını, geri kalan sürede vakıflara 600 bin TL civarı bir para yatırıldığını anlattı.
Mayıs 2018’de sözleşmesi biten otelde yeni sözleşme yapılmadığını, ödemelerin de günlük 286 TL olduğunu söyledi. Sucuoğlu, bunu eleştirerek, Saray Otel’den rakamlar verdi, Vakıflar İdaresi’nin Dome Hotel’den büyük bir gelir kaybı yaşadığını işaret etti10 yılda devlet maliyesine ne kadar vergi ödendiğini soran Sucuoğlu, bugün de bu otelin gayri yasal şekilde işletilmeye devam edildiğini savundu. Sucuoğlu, yerli bir yatırımcının burayı yıllık 600 bin dolardan tüm personeliyle devralmaya hazır olduğunu açıkladığını, bir sendikanın yıllık 250 bin Euro teklif ettiğini işaret ederek, burada şeffaf ihaleye çıkılmasının şart olduğunu vurguladı.
“Bu otelin bir siyasi partinin arka bahçesi olmasına izin verilmesini” anlayamadığını ifade eden Sucuoğlu, otelin geçmiş ödemelerinin de şeffaf bir şekilde açıklanmasını istedi.
Dome Hotel konusunda sözün bittiği yerde olduklarını ifade eden Sucuoğlu, Vakıfların da otelde ihaleye çıkılmasını istediğini, bu konuda yazı yazıldığını, otelin hiçbir yazıya cevap vermediğini anlatarak, sözleşme kurallarına uyulmadığını kaydetti.
Sucuoğlu, Dome Hotel’de tarafsız bir şirketin geçmişi denetlemesi gerekliliğine de vurgu yaparak, kendisine göre tespit ettiği bazı usulsüzlükleri milletvekillerinin bilgisine getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.