DOLAR 32,3317 0.25%
EURO 35,0399 -0.26%
ALTIN 2.279,630,10
BITCOIN 22849361,61%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sucuoğlu ve Atun’dan Tatar’a destek… UBP’nin iktidar yürüyüşü başladı
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Sucuoğlu ve Atun’dan Tatar’a destek… UBP’nin iktidar yürüyüşü başladı

Sucuoğlu ve Atun’dan Tatar’a destek… UBP’nin iktidar yürüyüşü başladı

ABONE OL
30 Ekim 2018 13:10
Sucuoğlu ve Atun’dan Tatar’a destek… UBP’nin iktidar yürüyüşü başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UBP Olağan Kurultayı’nda ikinci tura kalamayan Genel Başkan adaylarından Faiz Sucuoğlu ve Sunat Atun ikinci turda Ersin Tatar’ı destekleyeceklerini açıkladılar.

SUCUOĞLU
UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu “ikinci turda Ersin Tatar’ı destekleyeceğini” belirtirken, yaptığı açıklamada şöyle dedi;
“Ulusal Birlik Partisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının en örgütlü siyasal gücü, en köklü, en demokratik partisidir.
Bu gerçek, geçtiğimiz hafta sonu yapılan olağan kurultayımıza 7 bin üyemizin, katılımı ile bir kez daha kendini göstermiştir. Öncelikle, kurultayımıza katılan, aday olan, oy veren, vermeyen herkese demokrasimize, partimize katkılarından dolayı teşekkür eder, onlara layık olabilmek için üzerime düşen görevleri dün olduğu gibi bugün de yapmakta kararlı olduğumu vurgulamak isterim.
Kurultay Genel Başkanlık seçiminde ortaya çıkan sonuç herkesin malumudur. Bu sonuç parti üyelerimizin yüzde 70’in üzerindeki bir kesiminin parti yönetimde değişim istediğini göstermektedir. Bu değişim istencinin arkasında ise, UBP’nin bir an önce halkın ağırlaşan ekonomik sorunlarının çözümü için iktidara gelmesi istemi vardır.
Partililerimiz ayrıca, daha şeffaf, daha demokratik, daha kurumsallaşmış bir UBP yönetimi talep etmektedir. İşte bu saptama ve düşüncelerden yola çıkarak tabanımızdan gelen sese de kulak vererek bugün, yol arkadaşlarım, ekibimle bir dizi toplantı yaparak değerlendirmelerde bulunduk.
Bu toplantılar neticesinde Sayın Ersin Tatar’a ikinci turda tam destek vermeyi kararlaştırmış bulunuyoruz
Kararımızın partimize, halkımıza, Devletimize olumlu sonuçlar getirmesini diliyor, tüm UBP’lilere en derin saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz”.
ATUN
UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun da “ikinci turda Ersin Tatar’ı destekleyeceğini” açıklarken, şöyle dedi;
“Üyesi olmaktan, bünyesinde ülkeme ve halkıma hizmet vermekten gurur duyduğum Ulusal Birlik Partisi 21’nci Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan adayı oldum. Her şeyden önce bana gösterilen ilgiye, fikirlerime ve projelerime verilen desteğe teşekkür ederim.
Genel Başkan adayı olma kararıma esas teşkil eden unsur, dürüst, düzgün ve çalışkan bir parti yönetimi oluşması, bir parti liderliği tavrı ortaya konulması idi.
Partimizde tüm bunlara dair ciddi bir boşluk var olduğu kanaatine çok uzun süredir sahiptim. Bu bağlamda da ailem, yakın çevrem ve siyasi alanda birlikte hareket ettiğim, beni destekleyen insanlarla istişarelerde bulunarak gereken değişimin getirilmesine liderlik etmeyi kendime görev bildim.
Benim için her zaman fikirler, inandığım değerler, projeler halka hizmet anlayışımın temelini oluşturmuştur. Kurultay sonucu ortaya çıkan tabloyu doğru değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. Parti tabanımız çok ağırlıklı olarak işaret ettiğim yönde bir değişime gidilmesi yolunda irade ortaya koymuştur. Parti tabanımız UBP’nin bir an önce iktidara gelmesini ve ekonomik sorunlara çare bulmasını talep etmektedir. Dolayısıyla gün boyunca, ailem, yakın çalışma arkadaşlarım, danışmanlarım ve bana destek olan insanlarla gerekli değerlendirmeleri yapmış bulunuyorum. Müteakiben ise Sayın Ersin Tatar’la yaptığımız görüşmede bu sahip olduğum fikirler, değerler ve projelerimle ilgili olarak hedef birliğinde olduğumuzu müşahade ettim.
Bütün bu temaslarımın sonucunda ise % 37.1 oy oranı alarak Genel Başkanlık seçiminde başarılı olan Sayın Ersin Tatar’a ikinci turda tam destek sağlamayı kararlaştırmış bulunmaktayım. Sürecin partimize, devletimize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim. Saygılarımla”.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.