DOLAR 32,6618 0.43%
EURO 34,8555 0.17%
ALTIN 2.493,400,38
BITCOIN 20762934,22%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sürgün Listesi hazırlandı

Sürgün Listesi hazırlandı

ABONE OL
11 Eylül 2017 21:35
Sürgün Listesi hazırlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs konusu ile ilgili müzakerelerde yapılan ikili görüşmelerde , “Federal Kıbrıs temeline dayalı çözüme zarar verecek veya tehdit oluşturacak kişilere karşı gereken tedbirlerin alınmasının” konuşulduğu iddia edildi. Güvenlik ve garantiler konularının konuşulduğu ikili görüşmelerde “sürgün listesinin hazırlandığı da gelen bilgiler arasında. Elde edilen bilgilere göre bu “Sürgün Listesi”nde UBP ve DP’den bazı milletvekilleri, YDP’nin bazı yöneticileri, ulusal görüşleri savunan bazı sivil toplum örgütlerinin başkanları, bazı eski TMT’ciler, bazı öğretim görevlileri ve milliyetçi görüşleriyle tanınan bazı gazeteciler yer alıyor.

İLK NE ZAMAN GÜNDEMNE GELDİ?
“Federal Kıbrıs’a karşı tehdit oluşturulacak kişilerin etkisizleştirilmesi veya sürgün edilmesi” önerisi ilk kez Oslo’da 1992 yılında yapılan iki toplumlu toplantıda gündeme geldi. Bu toplantıda güvenlik konuları görüşülürken, alınan kararlar da oylamaya sunuldu. Oylamada 22 evet, 8 ret ve 1 çekimser oy kullanıldı.

İŞTE O KARARLAR
GARANTİLER : Federal Kıbrıs Cumhuriyeti AB üyesi olana kadar, garantör ülkeler Yunanistan, Türkiye ve İngiltere ve de BM Güvenlik Konseyi güvenliği sağlayacaktır. Ne zamanki federal Kıbrıs Cumhuriyeti AB üyesi olacak güvenlik düzenlemeleri AB tarafından sağlanacaktır. Garanti antlaşması federal Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü sağlayacak ve tarafların ayrılmasını ya da ilhakını önleyecektir.
ASKERSİZLEŞTİRME : Federal Kıbrıs Cumhuriyeti kurulduktan sonar her federal devlet ve federal cumhuriyet kendi polis gücünü kuracaktır. Tüm askeri faaliyetler, silah sahip olma federal devlete ait olacaktır. Askersizleştirme her iki tarafta eş zamanlı yapılmalıdır.
AŞIRICILAR: Türk bölgesinde yer alan radikal kişiler kendi polis güçlerince kontrol edilecektir. Radikal fikirlerin oluşmasını ya da büyümesini engellemek için her iki tarafın okul (tarih)kitapları revize edilecek, radikal kişiler Kıbrıs adasının dışına atılacak ve adaya girişleri önlenecektir. .
d. GÜVEN: Bir federal Cumhuriyet çatısı ile uluslararası programlara sosyal ve kültürel olarak katılım sağlanmalıdır. Federal Kıbrıs Cumhuriyeti’nin temsil edildiği ve her iki taraftan katılım sağlandığı spor grupları oluşturulması, adanın tek bir bütün olduğunu vurgulayan iki toplumlu aktiviteler organize edilmesi, çocuklar için ortak kamplar düzenleme, güven inşa edilmesine kitlesel medya kurumlarının desteğinin sağlanması hedeflenmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.