DOLAR 32,3327 0.24%
EURO 35,0611 -0.19%
ALTIN 2.294,450,76
BITCOIN 22843340,81%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Surlariçi’nde çocuklar aç ve hasta

Surlariçi’nde çocuklar aç ve hasta

ABONE OL
07 Kasım 2018 11:53
Surlariçi’nde çocuklar aç ve hasta
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-Ekonomik kriz, denetimsizlik, fiyatların aşırı yükselmesi açlık sınırının altındaki asgari ücretle geçinmeye çalışan ve e başka geliri olmayan aileleri vuruyor. Özellikle Lefkoşa Surlariçi’nde insanlık dramı yaşanıyor.

Lefkoşa Surlariçi’nde yaşayan ve bir tek asgari ücretle geçinmeye çalışan aileler açlık ve hastalıklara mücadele ediyor

Pek çok çocuk yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle hastalanırken, pek çok aile yiyecek ekmek dahi bulamıyor. Hayır kurumlarının yardımları ise yetersiz kalıyor

Hastalanan çocukların dışkısında kan görülürken, ekmek dahi bulmakta zorlanan aileler, hasta çocuklarını tahlillerini ve tedavilerini yaptıramıyor

Sendikacı Mehmet Kurumanaştırlı’nın sosyal paylaşım sitesinde yazdıkları Lefkoşa Surlariçi’nde yaşanan insanlık dramını gözler önüne serdi. Kurumanastırlı’nın yazdıkları aynen şöyle;
“Lefkosa’da surlar içinde dolaşıyordum. Eskiden beri Arabahmet mahallesinde dolaşmak hoşuma gider. Birkaç gün önce dolaşırken yanıma 30 yaslarında bir kadın yaklaştı. Telefonunda kontur olmadığını, bir yere telefon etmesi için telefonumu rica etti, verdim.
Sonra konuşmaya başladık.
Civarda oturuyorlardı.
Biri iki, biri de dört yaslarında iki çocukları vardı. Çocukların birinin kakasında kan görülmüştü. Vatandaş değillerdi, tahlil yaptıramıyorlardı, Dışarıda yaptıracak paraları da yoktu. Eşi sanayi bölgesinde çalışıyordu.
Ama konturu yoktu.
Evlerinde ise ekmek yoktu.
İki çocuk da açtı.
Yiyecek bir lokma ekmekleri yoktu.
Dışarıda döviz krizini fırsat bilip servetlerine servet katan, dörde, beşe, ona katlayan servet vurguncuları kapitalistler vardı.
Ve surlar içindeki insanlar yemek için bir kilo zeytin ve peynir alamayacak bir
duruma düşmüşlerdi.
İyilik gönüllülerinden Allah razı olsun. Vakıfların fakir fukaraya dağıttığı koli koli erzak yetmiyor.
Artık, akşam evlerine bir ekmek alıp götüremeyecek olanların sayısı gittikçe artıyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.