DOLAR 32,5584 0.12%
EURO 34,6827 0.03%
ALTIN 2.417,10-0,63
BITCOIN 21674680,25%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Suudi Arabistan Rum’dan yana

Suudi Arabistan Rum’dan yana

ABONE OL
13 Eylül 2019 09:54
Suudi Arabistan Rum’dan yana
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı İbrahim Bin Abdülaziz Al-Assaf’ın, Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’le bir araya geldiği haber verildi.
Haravgi ve diğer gazetelere göre, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Al-Assaf açıklamasında “ülkesinin, Kıbrıs’ın egemenliğine aynı zamanda BM’nin Kıbrıs sorunuyla ilgili kararlarına destek belirterek, tarafların problemlerini barışçıl bir yolla çözeceğini umduğunu” dile getirdi.
Al-Assaf’ın önceki gün Güney Kıbrıs’a resmi bir ziyaret gerçekleştirdiğini kaydeden gazete, Suudi bakanın açıklamalarında, iki ülke arasındaki ilişkilerin tüm alanlarda gelişmesine dair büyük bir ilgi tespit ettiğini, aynı zamanda Rum Dışişleri Bakanı Hristodulidis’le çok iyi bir görüşme yaptıklarını söylediğini iletti.
Al-Assaf, Hristodulidis’le birlikte “kendilerini bir araya getiren, örneğin coğrafi konum, Kıbrıs ile Arap Dünyası arasındaki ilişkilerin tarihi, ekonomik konular ve iki ülkenin sunduğu fırsatlar gibi birçok unsurdan istifade etmeleri gerektiği konusunda anlaştıklarını” da belirtti.
Rum Dışişleri Bakanı Hristodulidis ise açıklamasında, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı’nı Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında bilgilendirme fırsatı bulduğunu belirterek, Rum kesiminin, Suudi Arabistan’ın “Kıbrıs sorununda adil, kalıcı ve kapsamlı çözümüne ulaşılması ve ülkenin yeniden birleşmesine dair çabalarını destekleme konusundaki tezinden memnuniyet duyduğunu” sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.