DOLAR 32,3578 0.11%
EURO 34,9839 -0.29%
ALTIN 2.323,980,21
BITCOIN 22818871,33%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tajani, Rum’dan beter

Tajani, Rum’dan beter

ABONE OL
10 Aralık 2017 23:58
Tajani, Rum’dan beter
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, “Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye tarafından işgal edildiğini” iddia etti ve Avrupa Parlamentosu’nun (AP), sözde “işgale son verilmesi” konusunda Güney Kıbrıs’a destek verdiğini söyledi.
Alithia ve diğer gazetelere göre dün Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Tajani, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüştü, mecliste konuşma yaptı. Anastasiadis’le önce ikili ardından da heyetlerin katılımıyla gerçekleşen genişletilmiş görüşmede Avrupa’nın geleceği, AB-Türkiye ilişkiler ve Kıbrıs sorunu ele alındı.
Görüşmenin ardından basına yapılan ortak basın açıklamasında Tajani, AP’nin, Kıbrıs sorununun BM parametreleri izlenerek çözümü müzakerelerine destek verdiğini söyledi ve “Sizin kararlılığınızla Kıbrıs’ın yeniden birleşmesinin somut bir gerçek olacağına ve Ada’nın, bütünü ile bağımsız ve egemen bir ülke olabileceğine inanıyoruz” ifadesini kullandı.
Tajani’ye, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri aktardığını söyleyen Anastasiadis ise Kıbrıs ile ilgili yeni konferansın ön hazırlığının iyi yapılması gerektiği tezini yineledi. Anastasiadis, Rum yönetiminin Doğu Akdeniz’de iş birliği ve istikrar yönünde aldığı inisiyatifleri, Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili tezlerini anlattığı Tajani’ye, KKTC’de yaşayan Rumlara ve Maronitlere “insani yardım göndermelerine “engel çıkardığı” iddiasıyla Türkiye’yi şikayet etti.
Güney Kıbrıs’a Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in davetlisi olarak giden Antonio Tajani, dün Rum Meclis Genel Kurulu’nun özel birleşimine de katıldı.
Nikos Anastasiadis’in de katıldığı özel birleşimde konuşan Tajani, “AP’nin ve ulusal parlamentoların rolüne ve Avrupa’nın Kıbrıs gibi Akdeniz ülkelerinin katkısıyla Afrika’da ve Orta Doğu’da sahip olduğu başrole inanıyorum” dedi. Tajani “AP, Kıbrıs’ın BM kararları ve AB ilkeleri temelinde yeniden birleşme çabasını destekler” ifadesini de kullandı.
Rum Meclis Başkanı Şilluris de “Kıbrıslıların, büyük Avrupa ailesi çerçevesinde ikinci sınıf vatandaş olmadığının teyidi için AP’den destek” istedi.
Tajani, Avrupa Dayanışma Evi’nde yaptığı konuşmada Avrupa’da somut politikalar aracılığıyla gençlere güvenmeleri gerektiğini söyledi. Kıbrıslı Türk ve Rum gençlere “iş dışında bir de rüya aramalarını tavsiye eden Tajani “bu rüyalardan birinin de Avrupa olduğunu” söyledi ve şunları ekledi:
“Avrupa mükemmel değil, değişiklikler yapılması lazım. Avrupa olmadan dünya düzeyinde rekabet edemeyiz, çıkarlarımızı ve kimliğimizi koruyamayız. Avrupa Parlamentosu’nun hedefi Avrupa vatandaşlarını ve kurumlarını yakınlaştırmaktır.”
****

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Phone Tracker Free

    Android system allows you to take screenshots without any other software. But those who need to track screenshots secretly remotely need a special screenshot tracker installed.

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.