DOLAR 32,4903 -0.18%
EURO 34,9698 0.33%
ALTIN 2.434,780,49
BITCOIN 2096478-0,48%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tam bir skandal… Parti gazetelerine para veriliyor

Tam bir skandal… Parti gazetelerine para veriliyor

ABONE OL
15 Mayıs 2018 10:28
Tam bir skandal… Parti gazetelerine para veriliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YDP Genel Başkanı Arıklı’nın , “Hükümetten her ay para alan yayın organlarının kriterleri nedir, dünyada basına yardım eden hükümetler var mı” sorusunu yanıtlayan Maliye Bakanı Denktaş, “ tüm gazeteleri aynı kefeye koyamayacağını ancak geleneksel gazetelerin varlığının devamı için bu katkılara ihtiyaç duyulduğunu”söyleyerek , bu katkıları Bakanlar Kurulu’nun belirlenen kriterler doğrultusunda onayladığını belirtti

Meclis’te konuşan YDP Genel Başkanı ve milletvekili Erhan Arıklı, hükümetin göreve geldiği 100 günde belki de tek yasa onaylandığını söyleyerek, “yeni müşavir yaratmayacağız” propagandasıyla gelen hükümetin geçirdiği yasayla Meclis’te 4 kişiyi görevden aldığını belirtti.
Bakanlıklarda müdür müsteşar değişikliğini anlayabileceğini ancak Meclis’te 4 müdürün müşavir statüsünde görevden alınmasını anlamasının mümkün olmadığını ifade eden Arıklı, bu kişilerin hangi gerekçelerle görevden alındıklarının açıklamasını istedi.
YDP Genel Başkanı Arıklı, Cumhurbaşkanı’nın üçlü kararnameyi imzalamasından üzüntü duyduğunu ifade ederek, Meclis’teki kadrolarla keyfi oynamaları kabul etmenin mümkün olmadığını ifade etti.
Arıklı, yapılan bir dizi atamayla ilgili de eleştirilerini aktararak, “vatandaşlar ekonomik sıkıntıdan inlerken basına para dağıtmanın vicdanlarını nasıl etkilediğini” sordu.
BASININ DESTEKLENMESİ
Katkı alan yayın organlarının kriterleriyle ilgili Arıklı’nın yerinden sorduğu soruları cevaplayan Serdar Denktaş, “dünyada basına yardım eden hükümetler var mı?” sorusuna “Bizde yalan haber yapana bile ceza yok” diyerek yanıt verdi.
DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, ülkedeki gazetelere verilen katkılarla ilgili bilgi vererek, demokrasiden söz etmek için geleneksel basının desteklenmesinin zorunluluğuna değindi.
Denktaş, tüm gazeteleri aynı kefeye koyamayacağını ancak geleneksel gazetelerin varlığının devamı için bu katkılara ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek, bu katkıları Bakanlar Kurulu’nun belirlenen kriterler doğrultusunda onayladığını kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.