DOLAR 32,3332 0.24%
EURO 35,0919 -0.13%
ALTIN 2.297,870,91
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tatar;   Bet ofisleri mercek altına alınmalı

Tatar; Bet ofisleri mercek altına alınmalı

ABONE OL
22 Mart 2018 11:13
Tatar;   Bet ofisleri mercek altına alınmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tatar: Bet sektörünün yakından takip edilmesi gerekir. Buralar da mercek altına alınmalı. Buraları ne kadar ciddi takip edilirse bet ofisler azalır ve devlet de payını alır

Meclis’te konuşan UBP milletvekili Ersin Tatar, Maliye Bakanlığı’nın mali disiplinin korunmasında önemli bir rolü olduğunu belirtti. Tatar, “Maliye Bakanı her önüne geleni onaylarsa bütçe disiplini bozulur. O nedenle hem Maliye Bakanlığı hem Bütçe Dairesi kilit durumda. Maliye Bakanının dirayetli durması önemli” dedi.
120 milyon TL’lik ek mesai ücreti olduğuna değinen, “Bunların aşağıya çekilmesi önemli. Söylemekle olmak. İcraat şart” şeklinde konuşan Tatar, ek mesai ödeneklerinin 50-60 milyon TL olması gerektiğini söyledi.
Tatar, Maliye Bakanlığı döneminde ek mesai ödeneklerini hafta içinde 1’e 1, hafta sonunda 1’e 1,5 olarak düzenlendiğini anımsattı, kendisine bunun için tepki de gösterildiğini hatırlattı.
Bu alandaki yasal düzenlemelerin süratlendirilmesi gerektiğini kaydeden Tatar, geciken ekonomik reformlar olduğunu belirterek, “Zamanında alınan tedbirlerle cesaretli adımlarla bütçenin önü açılır” dedi.
2009’da, Maliye Bakanlığı olduğu dönemde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Şerife Ünverdi’nin önemli icraatlar gerçekleştirdiğini kaydeden Tatar, şimdi Ünverdi’nin adının üzücü şekilde gündeme getirildiğini söyledi.
Sosyal Sigortalar’ın yükünün azaltılması için Ünverdi’nin ekonomik reformlarda öngörülenleri yerine getirmek için cesur adımlar attığını belirten Tatar, “O dönemde en büyük reformlar Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı’nda oldu. Ünverdi ve ekibini kutlarım. Böyle bir insan hakkında, şu kadar hükümet, şu kadar bakan, şu kadar zaman geçtikten sonra dosya getiriliyor. Madem bu kadar ciddi bir durum vardı, 8 senedir neredeydiniz, neyi beklediniz?” şeklinde konuştu.
Tatar, konuşmasının devamında bütçedeki ana kalemlerle ilgili değerlendirme yaptı.
Finans kuruluşlarının denetim altına alınması ve suç gelirlerinin aklanması konusunda düzenlemelerin gündeme getirilmesi gerektiğini ifade eden Tatar, “Dünya kara para konusuna duyarlı. Bizde olduğunu düşünmüyorum. Kuşkulu, şüpheli durumlar bankalar tarafından ilgili yerlere bildiriliyor” dedi.
Ersin Tatar, Merkez Bankası’nın sistemin patronu olduğunu ifade ederek, buradaki çalışmaların kendilerini memnun ettiğini belirtti.
Genel Sağlık Sigortası konusundaki çalışmaların hızlandırılması gerektiğini kaydeden, bunun da bir gelir olacağını belirten Ersin Tatar, bet sektörünün yakından takip edilmesi gerektiğini de söyledi.
Tatar, “Buralar da mercek altına alınmalı. Buraları ne kadar ciddi takip edilirse bet ofisler azalır ve devlet de payını alır” şeklinde konuştu.
KKTC maliyesinin iyi yönetildiğini belirten Tatar, “Mali disiplin, ekonominin kayıt altına alınması ve ekonomik büyüme, gelirlerin artışında önemli oldu” dedi.
Tatar, kredi kartı kullanımı konusundaki verilerin kayıt altına alınmasının önemli olduğunu söyleyerek, kendi dönemlerinde bu alanda yapılan düzenlemelere işaret etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.