DOLAR 32,5926 0.35%
EURO 34,8086 0.19%
ALTIN 2.498,350,57
BITCOIN 21074235,57%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tatar; Bu hükümetle ileriye gidilemez

Tatar; Bu hükümetle ileriye gidilemez

ABONE OL
14 Kasım 2018 18:31
Tatar; Bu hükümetle ileriye gidilemez
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Ekonomi, Plan ve Bütçe Komitesi’nde yaptığı konuşmada , yıllardır komite başkanlığı yaptığına işaret ederek, komite başkan vekili, UBP Milletvekili Sunat Atun ve kendisine söz verilmeden ara verilmesini eleştirdi.
Tatar, mali disiplin içeren düzenlemelerin Maliye Bakanlığı’nda devam ettiğini ve bunları takdir ettiğini ancak 4’lü koalisyon hükümetinin reform yapamadığını ileri sürdü.
Yeni mali protokolün anlaşma noktasından henüz çok uzak olduğuna işaret eden Tatar, bütçe açığı rakamına bakıldığında bunun düşündürücü olduğunu vurguladı.
2019, 2020 ve 2021’de bütçe açığının 2.5 milyar TL olacağını, bunun çok korkunç bir rakam olduğunu ifade eden Tatar, bu tabloyla bir borç ödemesinin de mümkün olmayacağını belirtti.
Hükümetin, reform değil, geriye gidiş yarattığını ileri süren Tatar, zorlama bir 4’lü koalisyon hükümetiyle ileriye gidişin mümkün olmayacağını savundu.
Ülkede, ekonominin gerçekten kayıt altına alınması gerektiğine dikkat çeken Tatar, ekonominin iyi yönetilebilmesi için ülkede iç borçların da konuşulması gerektiğini kaydetti.
Orta vadeli bir planlama yapıldığında, ekonomin boğulacağını, bunun için de ciddi anlamda bir performans gerektiğini belirten Tatar, bunun için de Türkiye ile olan ilişkilerin iyi olması, reformların yapılması ve protokollerin hayat bulması gerektiğini anlattı.
Ercan konusuna da değinen Tatar, havalimanından büyük bir gelir beklendiğini ve bunu çok dikkatli takip etmek gerektiğini söyledi. Tatar, terminal binasının hala yapılmamış olmasını da eleştirdi.
Tatar, bütçe fazlasına gidilebilmesinin ancak ekonominin kayıt altına alınıp, büyümesiyle mümkün olacağına da işaret etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.