DOLAR 32,5663 0.15%
EURO 34,8018 0.31%
ALTIN 2.412,70-0,81
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tatar; Devletin gelirlerinde önemli artış olacak

Tatar; Devletin gelirlerinde önemli artış olacak

ABONE OL
11 Haziran 2019 09:44
Tatar; Devletin gelirlerinde önemli artış olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-Meclis Genel Kurulu’nun dünkü birleşiminde, ekonomi konuşuldu. Genel kurulda Kredi Kartı ve Banka Kartı İle Yapılan Perakende Mal ve Hizmet Alımlarına İade Yapılması Yasa Tasarısı görüşüldü.
TATAR
Başbakan Ersin Tatar , Genel Kurulda söz alarak yasa tasarısı ile ilgili konuştu.
Tatar, komitede görev alanlara teşekkür ederek, “Tasarı, ekonomin kayıt altına alınması için önemli bir adım” dedi.
Maliye Bakanı olduğu dönemde kredi kartı ile yapılan alışverişlerin Maliye Bakanlığı tarafından bilinmediğini tespit ettiklerini kaydeden Tatar, Bankalar Birliği ile görüşmelerine ve yaptıkları yasal düzenlemeye işaret ederek, “Şimdi bankalar, alışverişlerle ilgili bilgileri Maliye Bakanlığı’na iletiyor” dedi.
Bu adımla katma değer vergisinde bir artış sağlandığını kaydeden Tatar, “Kredi kartlarıyla alıveriş arttı, ekonomi büyüdü. Bu kamu maliyesine ciddi katkı sağladı. Bu düzenleme ile ben inanıyorum ki, bir büyüme olacak. Devletin gelirlerinde önemli artış olacak” dedi.
Güney Kıbrıs’tan yapılan alışverişlerle ilgili açıklamalara da işaret eden Tatar, “İki ayrı devlet olsa da alışveriş olabilir, bunu federal zemine kilitlemeye gerek yok. Yasakçı zihniyetler başarılı olmaz. Rekabet önemli. Bizim çarşımız gelişti. Rum tarafında olan her şey burada var. O tarafa gitmeye gerek yok diye düşünüyorum ama herkes serbest” dedi.
Yasa tasarısına olumlu yaklaştıklarını kaydeden Tatar, “Çok sayıda banka var, kredi kartı var. Komisyonlar konusunda Rekabet Kurulu da meseleye göz atmalı. Mutlaka komisyon olacak. Rekabet yasasına uygun hareket etmek lazım” dedi.
AMCAOĞLU
Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu da yaptığı konuşmada hükümetin, ekonomik ve mali disipline önem verdiğini kaydetti.
Amcaoğlu, “Komitede ‘evet’ dediğimiz yasa tasarısı konusunda gereğini yerine getireceğiz. ‘Evet’ oyu vereceğiz. Ancak maliyede yıllarca çalışmış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu yasa vergi iade yasası değil” dedi.
“Bu gibi yasaların hayata geçirilmesi meclisin görevleri arasındadır” diyen Amcaoğlu, “Çok verimli bir yasama dönemi geçiren komitemizin hazırladığı bu yasa tasarısının ülkenin ekonomik ve iktisadi geleceğine katkı koyacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.