DOLAR 32,5236 -0.08%
EURO 34,7951 -0.22%
ALTIN 2.421,07-0,36
BITCOIN 21597630,26%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tatar; İki ayrı devlet masaya gelmeli

Tatar; İki ayrı devlet masaya gelmeli

ABONE OL
29 Mart 2019 10:58
Tatar; İki ayrı devlet masaya gelmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının en iyilere layık olduğunu, sıkı bir çalışma, reformcu, vizyoner bir yaklaşımla sorunların aşılarak istenilen gelişmişlik düzeyine ulaşılabileceğini söyledi.
Ersin Tatar, UBP’nin plan, proje, yatırım partisi olduğunu, ülkede bugüne kadar ne yapılmışsa altında UBP’nin mührü ve Türkiye’nin katkısı bulunduğunu kaydetti.
UBP’den yapılan açıklamaya göre, UBP Genel Başkanı Tatar önceki gece Geçitkale’yi ziyaret etti.
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar burada yaptığı konuşmada “bugünkü hükümetin artık bittiğini, iş yapamaz duruma geldiğini ancak bir takım partisel çıkarlar yüzünden ortaklığın devam ettirildiğini” iddia etti.
Tatar, hükümetin “al gülüm-ver gülüm hükümeti” olduğunu ve hükümet ortakları arasında uyumsuzluk olduğunu iddia ederek, Dome Otel, elektrik zamları, santral ihalesi, vicdani ret, kürtaj yasası, kamu reformu ve Türkiye ile çoktan imzalanması gereken Mali ve Ekonomik İşbirliği Protokolü’nde bunların görüldüğünü ifade etti.
Tatar, “Kıbrıs konusunda ise her biri bir tarafa çeker. Dışişleri Bakanı Kıbrıs konusunda, temas yapar, konuşur ama bu hükümetin diğer partileri ‘Dışişleri Bakanı’nın söyledikleri hükümeti bağlamaz partisini bağlar’ diye açıklama yaparlar. Böyle hükümet olmaz. Halkın yararına iş yapamayan, halkın istemediği, halkın başarısız bulduğu hükümet bir dakika orada kalmamalıdır” dedi.
Tatar, 21 milletvekili olan UBP yerine 12 milletvekili olan Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Başbakanlığı elinde tutmasının doğal olmadığını kaydetti.
GEÇİTKALE OLAYLARI
Tatar, “ EOKA terör örgütü lideri Grivas komutasındaki Rum-Yunan kuvvetlerinin 1967’de Geçitkale ve Boğaziçi köylerine saldırdıklarını, Geçitkale direnişinin Kıbrıs Türk halkının tarihinde önemli bir yeri olduğunu ifade ederek şöyle devam etti.
“İKİ AYRI DEVLET”
“Türkiye, 24 şehit verdiğimiz, Geçitkale ve Boğaziçi saldırıları üzerine Kıbrıs’a müdahale kararı almıştı. Türkiye ancak ve ancak adadaki Grivas ve Yunan birliklerinin adadan çekilesi sonrasında müdahale etmekten vazgeçmiş ve neticesinde de Denktaş Bey’in adaya dönmesi ile 1968 yılında görüşmeler başlamıştı. Ama o görüşmeler 50 yıl devam etmesine rağmen değişmeyen Rum zihniyeti nedeniyle sonuç vermedi. Rum tüm adanın tek hakimi olmak istiyor. Bunu sadece biz değil Sayın Akıncı da söylüyor. O halde yapılması gereken, artık alternatif çözüm şekillerinin, Avrupa Birliği çatısı altında iki ayrı devlet gibi, masaya gelmesi lazımdır. Sayın Akıncı, Rumların zihniyetinin değişmediğini biliyor ama hala illa federasyon görüşmekte diretiyor. Biz buna karşıyız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.