DOLAR 32,5156 -0.1%
EURO 34,9894 0.24%
ALTIN 2.424,020,05
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tatar ile Özgürgün ikinci turda

Tatar ile Özgürgün ikinci turda

ABONE OL
29 Ekim 2018 09:09
Tatar ile Özgürgün ikinci turda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-Ulusal Birlik Partisi’nin 21. Olağan Kurultayı yapıldı. 7002 üyenin oy kullandığı kurultayda Ersin Tatar 2592, Hüseyin Özgürgün 2005, Faiz Sucuoğlu 1340, Sunat Atun ise 1016 oy aldı. Bu sonuçlara göre Tatar ile Ögürgün ikinci tura kaldı. İkinci tur önümüzdeki Cumartesi günü yapılacak.

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 21. Olağan Kurultayı Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Üyeler partinin yeni yönetimini belirlemek üzere oy kullandı.
Önceki gün konuşmaların yapıldığı kurultayda başkan, parti meclisi, yüksek disiplin kurulu ve merkez denetleme kurulu üyelerini belirlemek için oy kullanıldı. Yaklaşık 12 bin üyesi olan UBP’de başkanlık için 4, 72 üyeli Parti Meclisi için 136 aday yarıştı.
100 KABİN KURULDU
Oy verme işlemi sabah 09.00’da başladı. Görevliler 20 masada üyelere oy pusulası dağıttı. Söz konusu masalarda görevli olanlar üyelerle ilgili kontrolü hem network üzerinden hem de imzayla yaptı, oy pusulaları öyle verildi.
Üyeler, salona kurulan 100 kabinde oy kullandı. Başkanlık için 6, Parti Meclisi içinse 14 sandık kuruldu.
110 KİŞİ GÖREV YAPTI
Oganizasyonda yaklaşık 110 kişi görev yaptı. Polisin yanı sıra özel güvenlik de görev başında oldu.
Oy verme işleminin tamamlanmasından sonra oy pusulaları denkleştirildi ve daha sonra oy sayımına geçildi.
METRELERCE KUYRUK OLUŞTU
UBP Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yapılan 21. Olağan Kurultayına katılım yoğun oldu. Oy vermek için sıraya giren üyelerin metrelerce kuyruk oluşturduğu gözlemlendi.
Birçok yiyecek, içecek standının kurulduğu spor salonu önünde, küçük hediyelik eşyalardan oluşan standlar da açıldı. Bazı manavlar patates, domatesle meyve satışı da yaptı.
PARK SORUNU
Oy vermek için Atatürk Spor Salonu’na gelen üyeler park sorunu da yaşandı. Kalabalık nedeniyle üyeler araçlarını park edecek yer bulmakta zorlandı. Polis sıkışan noktalarda trafik akışının rahatlaması için çalıştı.
PROPAGANDA ÇADIRLARI
Atatürk Spor Salonu’nun dışına başkanların propagandasının yapıldığı çadırlar kuruldu. Adayların daha önceki açıklamalarından, konuşmalarından derlenenler hoparlörler aracılığıyla dışarıya verildi. Yan yana kurulan çadırlar nedeniyle adayların sesleri zaman zaman birine karıştı.
Kurultaya gelen üyelere, üzerinde adayların fotoğraflarının bulunduğu ücretsiz su da dağıtıldı. Parti meclisinde yer almak isteyen adayların kartları da gelenlere verildi.
Basının da ilgi gösterdiği kurultayla ilgili birçok noktadan canlı yayın bağlantısı yapıldı. Yetkililer kurultayı değerlendirdi.
UBP, bir süre önce tüzük değişikliği yaparak delege sisteminden üye sistemine geçmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.