DOLAR 32,5571 0.15%
EURO 34,9695 -0.17%
ALTIN 2.438,270,10
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tatar;   Kapalı Maraş’ın açılması gerektiğini düşünüyoruz

Tatar; Kapalı Maraş’ın açılması gerektiğini düşünüyoruz

ABONE OL
25 Haziran 2019 09:19
Tatar;   Kapalı Maraş’ın açılması gerektiğini düşünüyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Maraş’ın Kıbrıslı Türk yönetiminde açılması, eski sahiplerinin mallarına gelmesi veya tazminat almalarının önünün açılabilmesinin gerektiğini düşünüyoruz
Meclis’te yaptığı konuşmada Maraş konusuna değinen Başbakan Ersin Tatar, Kapalı Maraş’ın 50 yıldır orada durduğunu, Rum tarafının anlayışının “cepte keklik, bir anlaşma durumunda Maraş’ı alacağız” olduğunu, ancak Kıbrıs’ta bir anlaşma olmadığını, dolayısıyla da bu devrin kapandığını söyledi.
Kıbrıs’ta siyasetin, durumun değiştiğini, dolayısıyla proaktif siyaset yapılması gerektiğini belirten Başbakan Tatar, Maraş’ın Kıbrıslı Türk yönetiminde açılması, eski sahiplerinin mallarına gelmesi veya tazminat almalarının önünün açılabilmesinin gerektiğini düşündüklerini kaydetti.
Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın bunu geçmişte de ifade ettiğini, bunun zamanın geldiğini, tabi ki bunun istişare edilerek yapılacağını, BM ile görüşülerek, o ortamın yaratılabileceğine inanç belirten Başbakan Tatar, “Kıbrıs Cumhuriyeti işgal altındadır” dedi.
Kıbrıs’ta bir anlaşma olabileceğine inanmadığını vurgulayan Başbakan Tatar, “Vakıf malları satılamaz, kendi içinde döner kimseye verilemez” şeklinde konuştu.
Tatar, esas heyecan verenin envanter çalışmasının ardından yaşanabilecek gelişmeler yani Maraş’ın açılması olduğunu, ancak Bakanlar Kurulu’nda böyle bir kararın alınmadığını fakat hükümet ortağının da bundan çok farklı düşünmediğini, bu konunun takipçisi olacaklarını, bu açılımın ekonomiye büyük katkısı olacağını söyledi.
Tatar, Bakanlar Kurulu’nda Maraş konusunda envanter çalışması yapılması yönünde karar alındığını olduğunu, bu çalışmanın yapılması sonrasında Maraş’ın açılmasının gündeme gelebileceğini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.