DOLAR 32,3748 0.15%
EURO 34,9587 -0.35%
ALTIN 2.324,090,21
BITCOIN 2261730-0,46%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tatar;  Kazanılmış haklar geri alınamaz

Tatar; Kazanılmış haklar geri alınamaz

ABONE OL
20 Mart 2018 16:16
Tatar;  Kazanılmış haklar geri alınamaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UBP Milletvekili Ersin Tatar, Meclis’te yaptığı konuşmada Kamu Hizmeti Komisyonu’nun önemine işaret ederek, komisyonun düzenlediği gerek yazılı, gerek sözlü sınavların bir takım kıstaslara dayandırılması gerektiğini kaydetti.
Tatar, geçmişten bu güne Kamu Hizmeti Komisyonu sınav sisteminde büyük başarılar elde edildiğini, soruların hazırlanması konusundaki çalışmaların büyük bir titizlikle devam ettiğini belirtti. Tatar, soruların dışarıya sızdırılmamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ersin Tatar, kurumun daha da güçlü hale getirilmesinin önemine işaret etti.
Tatar, müşavirlik konusunda yapılmaya çalışılan değişikliği eleştirerek, konunun Anayasa Mahkemesi’nden geri döneceğini, kazanılmış hakların geri alınamayacağını, dolayısıyla bu karardan geri dönülmesi gerektiğini vurguladı.
Kamu reformu konusunda çalışmaların hızlandırılması ve müşavirlik konusunun daraltılması gerektiğini söyleyen Tatar, bunun hep birlikte komitelerde ele alınacağını belirtti.
Müdürlerin bir şekilde devamlı olması gerektiğini, başarılı bir müdürü bakan değişti diye görevden almanın haksızlık olduğunu düşündüğünü ifade eden Ersin Tatar, işlerin devamlılığı adına bunun önemli olduğuna değindi.
7 sene müdürlük yapan birini görevden alınınca ilk görevine göndermenin sıkıntılarına değinen Tatar, bu kişilerin siyasi baskının otoritesi altında kalacağını kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.