DOLAR 32,4652 0.01%
EURO 34,8854 0.18%
ALTIN 2.477,690,64
BITCOIN 2007582-3,43%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tatar; Özgürgün’ün suçsuz olduğuna inanıyorum

Tatar; Özgürgün’ün suçsuz olduğuna inanıyorum

ABONE OL
12 Ağustos 2022 12:07
Tatar; Özgürgün’ün suçsuz olduğuna inanıyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Meclis’te konuşan Başbakan Ersin Tatar, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ile TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’i yanıtladı.
Tatar, “Tribünlere oynamak bize yakışmaz. Arıklı’yı kınıyorum. Bunu söylemek ona yakışmadı. Biz ‘arkadaşlarını koltuk uğruna satıyorlar’ ithamlarını hak etmiyoruz. Bir içtüzük var, onu izliyoruz. Arkadaşımızın suçsuz olduğuna yürekten inanıyorum. Meclise saygımız sonsuz. Grup kararımız yok. Bu oylamada vicdanımıza göre hareket edeceğiz. Evet yolsuzluklar varsa, savcılığı güçlendirmek, hassas olan bu konuların üzerine gitme anlayış içine girmek önemli. Bu konuda ne gerekirse yapacağız. Yanlış yapanın yanına kalmamalı ama masum olanların aklanması da görevimiz” şeklinde konuştu.
ÖZDENEFE VE DERYA
Yerinden söz alan CTP milletvekili Fazilet Özdenefe, “Hükümet programında dokunulmazlıkla ilgili ifadeler var. Grup kararınız neden yok?” diye sordu.
Ersin Tatar, “Siz de arkadaşlarımız da vicdana göre oylama yapacak. Süreç işliyor…” dedi.
CTP milletvekili Doğuş Derya da yerinden söz aldı. Derya, “Şaibe ve iddialarla ilgisi olan diğer arkadaşlarla ilgili de işlem yapacak mısınız?” diye sordu. Tatar, “Savcının işine biz karışamayız” dedi.
Konuşmalardan sonra Özgürgün için komite kurulması kararı oy çokluğuyla kabul edildi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanının UBP Lefkoşa milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemini incelemek üzere oluşturulan özel komitenin üyelerini belirleyen kararı da Genel Kurul’da okundu. Buna göre üyeler UBP’den Yasemin Öztürk, Hamza Ersan Saner, Oğuzhan Hasipoğlu, CTP’den Fazilet Özdenefe, Salahi Şahiner, HP’den Mesut Genç ve Gülşah Sanver Manavoğlu’ndan oluştu. Üyelerle ilgili karar oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.