DOLAR 32,5974 0.34%
EURO 34,8197 0.21%
ALTIN 2.511,381,09
BITCOIN 20942181,47%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tatar;  Rum zihniyeti değişmiyor

Tatar; Rum zihniyeti değişmiyor

ABONE OL
19 Nisan 2018 12:43
Tatar;  Rum zihniyeti değişmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tatar: Rum liderliğinin yaptığı açıklamalar, Rum tarafının Kıbrıs Türk halkını oyalamak ve kendi hak ve çıkarları doğrultusunda hareket etmek kararlılığında olduğunu gösteriyor. Hal böyleyken bizim Rum’a bağlı bu yolda gitmekte ısrar etmemiz , Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarıyla bağdaşmaz
.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Rum liderliğinin Kıbrıs konusunda asla zihniyet değiştirmeyeceğin belirtti.
Tatar, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk halkının haklarının korunması, izolasyonlardan kurtulmak ve refah seviyesi, yaşam kalitesi yüksek, yolsuzluklardan uzak bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için gerekli kararların ivedi alınması gerektiğinin altını çizdi
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis arasında geçtiğimiz gün gerçekleşen görüşmeye değinen Tatar, “Daha önce Rum tarafı zihniyet değiştirmedikçe Kıbrıs konusunda bir anlaşma imzalanamayacağını vurgulayan Sayın Akıncı son görüşmelerinin ardından Anastasiadis’in zihniyetinde herhangi bir değişiklik görmediğini net bir şekilde ortaya koydu” ifadelerini kullandı.
Tatar, açıklananların; Rum tarafının Kıbrıs Türk halkını oyalamak ve kendi hak ve çıkarları doğrultusunda hareket etmek kararlılığında olduğunu gösterdiğini dile getirerek, “Hal böyleyken bizim Rum’a bağlı bu yolda gitmekte ısrar etmemiz akılla, Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarıyla bağdaşmaz” dedi.
Çaresiz olunmadığını, atılabilecek çok adım, alınabilecek bir sürü karar olduğunu vurgulayan Tatar, “Yapabiliriz. Başarabiliriz. Yeter ki birlik içinde olalım. Yeter ki, Kıbrıs Türk halkı olarak Rum tarafı ile onun arkasındakilerin özellikle de AB ve ABD’nin niyetlerini doğru okuyalım ve gücümüzün farkına vararak Anavatan Türkiye ile uyum içinde harekete geçelim. Durmak, Rum’u beklemek bize yakışmıyor, halkımıza zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.