DOLAR 32,5713 0.02%
EURO 34,9270 0.1%
ALTIN 2.435,120,22
BITCOIN 2167831-0,03%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tatar Savcılığı görev çağırdı

Tatar Savcılığı görev çağırdı

ABONE OL
01 Mayıs 2019 08:13
Tatar Savcılığı görev çağırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- 2019 Mali Yılı Ek Bütçe Yasa Tasarısı’nın Genel Kurul’da üçüncü görüşmesine ilişkin tezkere de oy çokluğuyla kabul edildi.
Tasarı üzerine ilk sözü UBP Genel Başkanı Ersin Tatar aldı. Tatar, ilk kez genel bütçe geçtikten bu kadar kısa süre sonra ek bütçenin genel kurula geldiğini söyledi.
Tatar, “Daha senenin yarısına bile gelmeden Meclise ek bütçe geliyor. Detayında neler var? İnceledim ama istediğim bilgiye ulaşamadım” şeklinde konuştu.
Tatar, “120 milyon TL bir gider oluşturulurken hükümetin böyle bir yetkisi var mıydı? Bu giderin esasında olmaması gerektiğini, ek bütçe marifetiyle böyle bir paranın Elektrik Kurumu’na ödenemeyeceğini söylüyorsunuz” ifadelerine yer verdi.
Tatar, ek bütçenin hukuksuzluğun giderilmesi için hazırlandığını, kamuoyunun yanıltıldığını da savundu.
Ersin Tatar, vergi tahsilatlarının artırılmasına yönelik düzenlemeler olduğunu da söyleyerek, iş dünyasının bundan tedirgin olduğunu kaydetti, “Hepimiz aynı gemideyiz. KKTC’nin bu yönetimle sıkıntıya girmesini istemiyoruz. Ekonomiyi yönetirken dikkatli olmalıyız. Ek bütçe getirdiniz madem bütçeyi de tartışmaya açıyorsunuz. Ek bütçe ek kaynak demek…” dedi.
Ekonomideki sıkıntıların büyüdüğünü söyleyen Tatar, “Bu ortamda rahat bir ekonomi olacağını ben de söyleyemem ama ekonomiye kaynak yaratmak zorundayız” şeklinde konuştu.
AP milletvekili adayı Niyazi Kızılyürek konusunda da konuşan Tatar, “İş gerçekten abartıldı. Propagandaya dönüştürüldü. KKTC’nin egemenliği bazı çevreler tarafından sulandırılmaya çalışılıyor. Savcılığı da göreve davet ediyorum. KKTC yasa ve anayasasına göre gereğini yapsın” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.