DOLAR 32,4549 -0.11%
EURO 34,8501 -0.5%
ALTIN 2.439,480,15
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tatar:İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türklerinin bayrağına böylesi heyecanla ve milli gurur ile sahip çıkması oldukça önemlidir
  • Kıbrıs Volkan
  • Ekonomi
  • Tatar:İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türklerinin bayrağına böylesi heyecanla ve milli gurur ile sahip çıkması oldukça önemlidir

Tatar:İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türklerinin bayrağına böylesi heyecanla ve milli gurur ile sahip çıkması oldukça önemlidir

ABONE OL
04 Mart 2022 16:16
Tatar:İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türklerinin bayrağına böylesi heyecanla ve milli gurur ile sahip çıkması oldukça önemlidir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere Türk Dernekleri Konseyi üyeleriyle çevrimiçi bağlantıda bir araya gelerek Waltham Forest Belediyesi önünde bayrağımıza yapılan hakarete karşı eylemde bulunan konsey yetkililerine destek belirtti.

Konsey üyeleriyle eyleme destek veren dernek temsilcileri ile gerçekleştirdiği görüşmede, haksızlığa ve ayrımcılığa karşı bir tavır sergileyerek eylem tertipledikleri için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’de lobiciliğin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

KKTC bayrağının, Kıbrıs Türklerinin egemenliğinin simgesi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türklerinin bayrağına böylesi heyecanla ve milli gurur ile sahip çıkmasının öneminin altını çizdi.

“Genel seçim sonucu, halkın yeni siyasete olan desteğinin bir göstergesi”

Konuşmasında ayrıca Kıbrıs konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, egemen eşit iki devletin iş birliğini öngören bir antlaşma için kararlılıkla ve Anavatan Türkiye’nin de desteği ile birlikte bu davayı ileri götürdüklerini vurguladı.

23 Ocak tarihinde yapılan genel seçim sonucuna bakıldığında, Cumhuriyet Meclisi’nin büyük çoğunluğunun iki devletli çözüme destek veren milletvekillerinden oluştuğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar bunun, halkın yeni siyasete olan desteğinin bir göstergesi olduğuna vurgu yaptı.

“Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünün Kıbrıs Türkü için ne kadar önemli olduğu bir kere daha gözler önüne serildi”

Rusya-Ukrayna savaşından da bahseden Cumhurbaşkanı Tatar, yaşanmakta olan savaşın, Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünün Kıbrıs Türkü için ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gözler önüne serdiğine dikkat çekti.

Hatırlanacağı üzere 15 Kasım 2021 tarihinde KKTC bayrağı, Waltham Forest Belediyesi’nin önündeki bayrak direğine çekilmişti. Ancak Rum protestolarından dolayı bayrak tekrar indirilmiş, Londra’daki Kıbrıslı Türkler bu davranışın “ayrımcılık” olduğunu belirtmişti.

Katılımcılar da görüşmede söz alarak Cumhurbaşkanı Tatar’ın kendilerine verdiği destekten dolayı duydukları mutluluğa dikkat çekti.

 

CB/BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.