DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TBMM Başkanı Şentop, Tatar ve Sennaroğlu’na kutlama mektubu gönderdi

TBMM Başkanı Şentop, Tatar ve Sennaroğlu’na kutlama mektubu gönderdi

ABONE OL
15 Kasım 2021 12:57
TBMM Başkanı Şentop, Tatar ve Sennaroğlu’na kutlama mektubu gönderdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu’na birer mektup göndererek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin  Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Şentop mektuplarında, 15 Kasım 1983’ün, Kıbrıs Türk halkının siyasi kaderinin en önemli dönüm noktasını teşkil ettiğini ve uzun yıllar süren şanlı bir mücadelenin bağımsız bir devlet kudretiyle vücut bulduğu gün olarak dünyaya ilan edildiğini kaydetti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a mektubunda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin  38’inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle gönderdiği nazik davet için teşekkür etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin istiklalini temsil eden ay yıldızlı bayrağın göklerde dalgalanmaya başladığı 15 Kasım 1983 tarihinin, kardeşleri Kıbrıs Türklerinin olduğu kadar Türk halkının da aynı coşkuyu ve sevinci yüreğinde hissettiği şanlı gün olduğunu belirten Şentop, şahsı ve Türkiye Byük Millet Meclisi üyeleri adına aziz şehitleri ve kahraman gazileri rahmet ve minnetle andı, Tatar’ın ve Kıbrıs Türklerinin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Şentop, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu’na gönderdiği mektupta da KKTC’nin 38’inci kuruluş yıl dönümünü şahsı ve TBMM üyeleri adına kutladı.

15 Kasım 1983’ün, Kıbrıs Türk halkının siyasi kaderinin en önemli dönüm noktasını teşkil ettiğini, uzun yıllar süren şanlı bir mücadelenin bağımsız bir devlet kudretiyle vücut bulduğu gün olarak dünyaya ilan edildiğini kaydeden Şentop, kendi kaderini tayin etme, istiklal ve istikbal mücadelesi uğrunda şehit ve gazi olan aziz kahramanları rahmet ve minnetle andı, Cumhuriyet bayramını kutladı.

KKTC 38 Yaşında

TBMM Başkanı Şentop, Tatar ve Sennaroğlu’na kutlama mektubu gönderdi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.