DOLAR 32,3510 0.29%
EURO 35,1366 -0.04%
ALTIN 2.309,771,43
BITCOIN %
Lefkoşa
°

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 6 can kaybımız, 81 yaralımız var

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 6 can kaybımız, 81 yaralımız var

ABONE OL
13 Kasım 2022 22:29
TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 6 can kaybımız, 81 yaralımız var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay,TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TC Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde patlamanın yaşandığı alanda incelemelerde bulundu.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Oktay, İstiklal Caddesi’nde Mis Sokağı kavşağında talihsiz bir olayla karşı karşıya olduklarını belirterek, “Tüm ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun, geçmiş olsun diyoruz. Şu an itibarıyla kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın, bir bombayı patlatması sonucu bu kavşakta oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz şu ana kadar ki elde edilen bilgiler çerçevede.” diye konuştu.

“6 can kaybımız, 81 yaralımız var”

Oktay, patlama alanındaki çalışmaların tüm yoğunluğuyla devam ettiğini kaydederek, tüm kamera kayıtlarının incelendiğini ve patlama alanının hemen yanı başındaki tüm mağazalardaki çalışanlar da dahil, görgü tanıklarının tamamıyla olayla ilgili görüşüldüğünü ve gerekli değerlendirmelerin yapıldığını aktardı.

Durumların netleştikçe basınla, medyayla ve milletle paylaşılacağını dile getiren Oktay, şu bilgileri verdi:

“An itibarıyla 4’ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına da tekrar baş sağlığı diliyoruz. 2’si ağır olmak üzere 81 de yaralımız var. İlk etapta Taksim İlk Yardım Hastanemiz olmak üzere çeşitli, farklı hastanelerde bu yaralılarımız da tedavi altında. Ümit ediyoruz hepsi de biran önce sağlığına kavuşurlar.”

Oktay, emniyet güçlerinin, savcılığın ve adli birimlerin çalışmalarını yürüttüklerini, olay yeri incelemenin tüm hızıyla devam ettiğini, olay yerinde görevli 8 savcı olduğunu, Adli Tıp’ta da 6 savcının ilave olarak çalışmalarını devam ettirdiğini kaydetti.

Bu sayıların gerektiğinde artırılarak tüm lojistik destek ve gerek adli gerekse de idari boyutta tüm çalışmaların güvenlik boyutunda yapıldığının altını çizen Oktay, son ana kadar da olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

“Her ne pahasına olursa olsun bunun hesabı sorulacaktır”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’de huzur ve güven hakim, gerek sınırlarının içerisinde gerekse de sınırlarının ötesinde. Biz kararlıyız. Bu olayların arkasında kim varsa, her kim varsa sonuna kadar sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse, bunun arkasından diğer teröristlere nasıl ulaştıysak bunlara da ulaşılacaktır ve yine Türkiye’ye getirilecektir. Gereği yapılacaktır, yargıya teslim edilecektir. Her ne pahasına olursa olsun bunun hesabı sorulacaktır. Türkiye eski Türkiye değil. Bunu herkes böyle bilsin. Her yönüyle, şu anda kalkınma yönünde, güvenlik yönünde, huzur yönünde istikrarı sağlamış bir ülke ve dünyada, bölgesindeki ve dünyadaki birçok olayda söz sahibi olan bir Türkiye’ye hiç kimse bu tür eylemlerle ne mesaj verebilir ne de yolundan döndürebilir. Türkiye tüm kararlılığıyla yoluna devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, başkanlığında dimdik devam edeceğiz. Biz bu olayı çözeceğiz. Çok yakında çözeceğiz ve çözdüğümüz zaman da sadece bu olayın tetikçileri değil, bu tetikçilerin arkasında kim varsa, önünde, sağında, solunda gerek içeride, gerek dışarıda her kim varsa bunun hesabı tamamından sorulacaktır. Ben bu mesajı paylaşmak istiyorum.”

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Endonezya’ya uğurladıklarını hatırlatan Oktay, “Tüm bilgileri gitmeden önce aldı, detaylıca değerlendirdik. Yolda da anbean zaten takip ediyorlar. Sonrasında da yine detaylı olarak takiplerini sürdürecekler. Biz de bilgi arz etmeyi sürdüreceğiz. Orada da G20’de zaten yine Türkiye biraz önce ifade ettiğim çerçevede yürüdüğü yolda kararlılıkla yürüyecektir ve bunu da orada yine tüm dünya görecektir.” ifadelerini kullandı.

Fuat Oktay ile Bakan Soylu ve Bozdağ, açıklamanın ardından Beyoğlu Kaymakamlığı’na geçti.

Patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstiklal Caddesi’ndeki patlamayla ilgili sekiz savcı ve iki başsavcıvekili görevlendirildiğini açıkladı.
Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diledi.

Bakan Bozdağ, açıklamasında şunları kaydetti:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı patlamayla ilgili adli tahkikat başlatmıştır. Soruşturmanın etkin yürütülmesi için sekiz cumhuriyet savcısı ve iki cumhuriyet başsavcıvekili görevlendirilmiştir. Hadise bütün yönleriyle etkin bir şekilde soruşturulmaktadır. Güvenlik güçlerimizin kısa sürede fail ya da failleri tespit edip yakalayacağından, soruşturma sonucunda da hadisenin bütün boyutları ile aydınlatılacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.