DOLAR 32,4595 -0.1%
EURO 34,8122 -0.56%
ALTIN 2.437,800,08
BITCOIN 2073208-1,10%
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

TC İçişleri Bakanı  Soylu:14 kişi yaşamını yitirdi

TC İçişleri Bakanı Soylu:14 kişi yaşamını yitirdi

ABONE OL
14 Ekim 2022 23:59
TC İçişleri Bakanı  Soylu:14 kişi yaşamını yitirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bartın’ın Amasra ilçesinde maden ocağında patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, Emniyet, itfaiye, jandarma ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yaşanan patlamada 14 madenci hayatını kaybetti. Ekipler, mahsur kalan işçileri kurtarmak için yoğun çalışma yürütüyor.

14 kişi yaşamını yitirdi

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgede inceleme yapmak üzere Bartın’a gitti.

Bakan Soylu, hastaneye kaldırılan 21 kişiden 14’ünün hayatını kaybettiğini beliterek şu ifadeleri kullandı:

“Burda bir sahra hastanesi oluşturuluyor. Çok üzüntü duyduğumuz bir tabloyla karşı karşıyayız. 110 kardeşimiz orada çalışıyordu, bir kısmı üst katta olanlar çıktı, kurtarıldılar. Riskli bölgede 49 kardeşimiz vardı, hastaneye 21 kardeşimiz intikal etti, maalesef 14 kardeşimiz hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. 7 kardeşimiz de hastaneye intikal halinde. 3 kardeşimiz yoğun bakımda, yanık olanların da bir kısmının İstanbul’a intikali konusunda gerekli tüm hazırlıklar gerçekleştiriliyor. Öncelikle aşağıda büyük bir mücadele ortaya konuluyor. Oradaki kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun. Çeşitli zaman dilimlerinde bilgileri sizlerle paylaşacağız. Vatandaşlarımızdan da farklı bilgilere itibar etmemelerini rica ediyoruz. Başımız sağolsun.”

“İlk belirlemelere göre grizu patlaması”

Konuşmasına hayatını kaybeden madenciler için başsağlığı dileyerek başlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şu açıklamayı yaptı:

“Hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralı işçilere acil şifalar diliyorum. Patlama hadisesini müteakip öncelikle müessesede bulunan arama kurtarma ekipleri olay mahalline gittiler. Yaralılarımız var. Galerilerimizde havalandırma tertibatı şu anda sağlıklı olarak çalışıyor. Kısmi göçükler var. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk değerlendirmelere göre grizu patlaması olduğu şeklinde. Bir kısmında fayton dediğimiz mini raylı sistem çalışıyor, bir kısmında ise yayan müdahale elle müdahale söz konusu. Bütün arama kurtarma ekipleri görev başında, herhangi bir eksikliğimiz yok. Biz de arkadaşlarla sürekli koordinasyon içerisindeyiz. Ben tekrar başımız sağolsun diyorum.”

Dönmez, aşağıya yangın tüplerinin indirilmesine ilişkin soru üzerine ise “Bunlar önlem almayla ilgili hususlar, içeride devam eden bir yangın yok. Ama olumsuz bir şey gelişir ve anında müdahale etmek icap eder, o açıdan gerek temiz hava tüpleri gerekse yangın tüpleri o maksatla bulunduruluyor. Müdahale eden arkadaşlarımız son derece deneyimli” dedi.

Bakan Dönmez, arama kurtarma çalışmaları bittikten sonra olayın nedenlerinin araştırılacağını sözlerine ekledi.

TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de olay yerine ulaşmak üzere olduğu aktarıldı.


Bakan Koca: Toplam 149 sağlık personeli görevlendirildi

TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamanın yaşandığı yere il merkezi ve il dışından 5 UMKE aracı ve 31 Ambulans, 1 Acil Müdahale Aracı ile toplam 149 personel görevlendirildiğini söyledi.

Bakan Koca yaptığı paylaşımda, “Acı haberleri azaltmak, tüm Türkiye’ye iyi haberler vermek için elimizden geleni yapacağız. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyu yakından takip ediyor

TC Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amasra’da meydana gelen maden ocağı patlaması ile ilgili süreci ve tüm kurumların katıldığı çalışmaların koordinasyonunu yakından takip ettiği bilgisine yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.