DOLAR 32,4822 -0.08%
EURO 35,0528 0.16%
ALTIN 2.420,76-0,04
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tefeciler sektörleri ele geçiriyor

Tefeciler sektörleri ele geçiriyor

ABONE OL
27 Nisan 2020 10:31
Tefeciler sektörleri ele geçiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronovirüs salgını nedeniyle büyük ekonomik sıkıntılar yaşanırken, Gazeteci-yazar Can Sarvan, hükümete “mevcut kriz ortamında tefecilik yasaklansın” çağrısında bulundu ve çok ciddi iddiaları gündeme getirdi.
Gazeteci- yazar Can Sarvan, “Mikro-Makro” adlı haber sitesinde yayınlanan “Tefeciler Sektörleri Ele Geçiriyor” başlıklı yazısında çok önemli iddialarda bulundu.
Saravan, tefecilerin kazandıkları parayla pek çok sektöre girdiklerini ileri sürerken, şunları yazdı;
“Bu ülkede tefecilikten kazandığı parayla gıda, otomotiv, kuyumculuk, sigortacılık, emlak gibi birçok sektöre girenler var.
KKTC’de salgın patladıktan sonra , işleri sadece gıda ürünleri olan firmalar, tefecilikten kazanmakta olduğu ile gıda sektörüne giren bir şirketle rekabet edemez hale geldiler. Şirketler yurt dışından gıda ürünü satın alacakları firmalara 1-2 ay sonra ödemek üzere akreditif açarken, tefeci kendi gıda şirketi aracılığıyla gıda firmalarına nakit teklif ediyor, nakit verince de indirimli fiyattan ürünleri KKTC’ye getiriyor.”
Hükümete, “mevcut kriz ortamında tefeciliği yasaklaması” çağrısında da bulunan Saravan, şöyle dedi;
“Ekonomik krizin daha da derinleştiği bir ortamda , tefeciler normal şirketlerin hisselerini satın almak için sıraya girerken, iflasın eşiğine gelen firmaları ve çalışanlarını kim koruyacak?”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.