DOLAR 32,4993 0%
EURO 34,9934 0.19%
ALTIN 2.420,75-0,04
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tepki büyüdü…. Provokatör yargılanmayacak mı?

Tepki büyüdü…. Provokatör yargılanmayacak mı?

ABONE OL
22 Şubat 2018 16:28
Tepki büyüdü…. Provokatör yargılanmayacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afrika gazetesi önünde 22 Ocak’ta düzenlenen gösteride taş atan 6 kişi 2 ile 6 ay arasında hapis cezasına çarptırılırken, Başsavcılığa hakkında şikayet yapılmasına rağmen Afrika gazetesi sahibi Şener Levent hakkında yasal bir işlem başlatılmadığı öğrenildi.
PROVOKATİF YAYINLAR
Türkiye ile Türk ordusunu sürekli olarak “işgalcilikle” suçlayan ve ağır hakaretlerde bulunan, Afrika gazetesi Türk ordusunun Afrin’e girdiği ve şehitler verdiği gün, yine “Türk ordusu işgalci” manşetini atarak olayların yaşanmasına neden olmuştu. Yaşanan olaylarda ise Afrika gazetesi protesto edilirken bazı eylemciler de taş atmıştı.
RUM YÖNETİMİ VE AKINCI
Olayların yaşanmasından hemen sonra Rum Yönetimi , “Afrika gazetesinin yanında olduğunu” açıklarken BM ve AB nezdinde de girişimlerde bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Afrika gazetesine sahip çıkarken, “eylemcilerin tutuklanması ve yargılanması” yönünde çağrı yaparak, müdahalede bulunmuştu.
LEVENT HAKKINDA ŞİKAYET
Bu arada, olayların yaşanmasına neden olan Şener Levent hakkında Başsavcılığa şikayette bulunuldu. Ama ne var ki Şener Levent hakkında bugüne kadar herhangi yasal bir işlem yapılmadı.
KKTC CEZA YASASI
KKTC Ceza Yasası’na göre KKTC ile makamlarına ve komşu ülkeler ile makamlarına hakaret etmek suç sayılıyor ve bunu yapanların yargılanması gerekiyor. Bu yasayı ayaklar altında çiğneyen Şener Levent ise her gün “KKTC işgal altında, yasa dışlı devlet, mandıra cumhuriyeti” diyerek her gün hakaret ederken, Türkiye ile Türk askerini de “işgalcilikle” suçlayıp, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok ağır hakaretlerde bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.