DOLAR 32,3898 0.2%
EURO 35,0736 -0.11%
ALTIN 2.325,190,26
BITCOIN 2261791-1,64%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Terör bütün insanlığın düşmanı”

“Terör bütün insanlığın düşmanı”

ABONE OL
23 Nisan 2019 10:41
“Terör bütün insanlığın düşmanı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Sri Lanka’da meydana gelen terör saldırısını kınadı.
Töre, yayımladığı mesajda, “Kilise ve otellerdeki masum insanları hedef alan terör saldırısını lanetliyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, terör ve terörün destekçileri bütün insanlığın ortak düşmanıdır” ifadelerine yer verdi.

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Sri Lanka’da Pazar günü ibadetlerini yapmak üzere kiliselerinde bulunan Hıristiyanlara ve otellerde kalan insanlara karşı yapılan ve 200’ün üzerinde masum insanın hayatını kaybettiği, terör saldırılarını şahsı ve camiası adına şiddetle kınadığını bildirdi.

Atalay yaptığı yazılı açıklamada, “Dini, dili, ırkı, coğrafyası ne olursa olsun, kim tarafından kime karşı yapılırsa yapılsın, bu cinayetleri işleyenler, bir masumun katledilmesini alemin katledilmesi olarak tanımlayan inancımıza göre de tüm insanlığın katilleridirler” ifadelerini kullandı.

İnançları, ırkları, ülkeleri farklı görünse de ortak nitelikleri özünde aynı olan bu teröristlerin beslendiği kaynakların kurutulmasının insanlığın geleceği için gereklilik olduğuna işaret eden Atalay, bu amaçla dünyanın her ülkesinden yetkililerin yanında, insan olarak her bir bireyin de sorumluluğunun farkında olarak, kime karşı olursa olsun benzer şiddet olayları ve nefret söylemine karşı aynı safta yer almasının zorunlu olduğunu kaydetti.

Yeni Zelanda katliamı sonrasında gözlenen, yüreklerdeki acıya bir parça merhem olan, umudu çoğaltan ortak dayanışmanın, dünyanın her tarafındaki benzer terör eylemlerine karşı evrensel refleks olarak yaygınlaşıp yerleşmesine acil ihtiyaç bulunduğunu da belirten Atalay, “Terör ve teröre kaynaklık eden yaklaşımlara karşı durmadığımız, mücadelede etmediğimiz takdirde, kanına girilen her masumun katlinde, acı çeken her masumun acısında bizim de bir payımız olacağını, sessiz kalarak bu büyük günaha bir şekilde ortaklık etmiş sayılacağımızı ve bundan dolayı Allah katında hesaba çekileceğimizi unutmayalım.” ifadelerini kulandı.

Atalay saldırıyı lanetleyerek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve tüm Sri Lanka halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.