DOLAR 32,5354 -0.02%
EURO 34,9801 0.38%
ALTIN 2.428,150,22
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TMT’nin 13 Temmuz 1958 tarihi bildirisi… “Ölüm cezasını çekecekler”

TMT’nin 13 Temmuz 1958 tarihi bildirisi… “Ölüm cezasını çekecekler”

ABONE OL
14 Temmuz 2020 14:09
TMT’nin 13 Temmuz 1958 tarihi bildirisi… “Ölüm cezasını çekecekler”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EOKA terör örgütünün 12 Temmuz 1958 günü gerçekleştirdiği “İnönü Katliamı”nda 5 Türk’ün şehit edilmesinden bir gün sonra, 13 Temmuz günü TMT’nin yayınladığı bildiri;
TMT BİLDİRİSİ
Kahraman Kardeşlerimiz, Kahraman Sinde Halkı
Sizin yasınız, bizim yasımızdır. Bütün Türk Ulusu yas içindedir. Atalarımızın vatana ANAVATAN, ulusumuz ve sizler çok yaşayın.
Lisi Rumları gerçek yüzlerini gizlememiş ve gerçek yüzlerini göstermişlerdir. Gerçekte, biz onların nasıl insanlar olduklarını çok iyi biliyor ve tanıyorduk. Fakat, bir Türk kendine zarar vermeyene asla dokunmazdı. Bundan sonra fırtına, kasırga gelecek ve bundan da sadece onlar sorumlu olacaklardır. Kendimizi kahraman Sinde Türklerine, ulusumuza ve gençliğimize adamak için söz vermiş bulunuyoruz.
EOKA tedhişçileri tarafından şehit edilen 5 kardeşimizin cesetleri oradadır. EOKA kurşunlarıyla yaralanan çok sayıda da kardeşimiz vardır.
EOKA’nın 2 gün önce almış olduğu karara göre, ada çapında Türklere yönelik büyük bir saldırı tehlikesi vardır. Kıbrıs’ın herhangi bir yerinde, her an için bir Rum saldırısı beklenmektedir. Şu anda en gerekli olan şey bu saldırılara karşı kendimizi hazırlıklı tutmak ve hazır olmaktır. Cinayetler işlenirken, Lisi Rumlarının ve İngiliz İdaresinin bize karşı göstermiş oldukları tavır ortadadır. Dikkatli olmalıyız.
Vuruşumuzun etkisi çok büyük ve sert olacaktır. Öyle ki, Rumların kendilerine gelebilmesi mümkün olmayacaktır. Lisi Rumları ile bir hesabımız vardır. Lisi köyünü Kıbrıs haritasından silmek görevimiz olmuştur. Bu sözümüzdür ve tarih, Türklerin sözünden geri dönmediğine tanıklık etmiştir. Türk, sözünden asla geri dönmemiştir. Gerekirse, vatanımız ve bayrağımız için ölmeye hazırız.
Kanlı Makarios-Dervis ikilisi ve bu köpeklerin yönlendirdiği tedhiş örgütünün kışkırtıcı eylemleri ile güzel adamızı kana bulamışlardır. Ancak hakkettikleri ölüm cezasını çekeceklerdir.
Türkün kararlılığı, azmi, cesareti her şeyi yapmaya muktedirdir. Bu ada bizimdir ve sonsuza kadar böyle kalacaktır. Bunu anlamayacak kadar cahil olanları, biz hiç anlamıyoruz.
TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI
MERKEZ KOMİTESİ- (13 Temmuz 1958)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.