DOLAR 32,5907 0.34%
EURO 34,8572 0.32%
ALTIN 2.503,390,78
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre;   AB Rumları şımarttı

Töre; AB Rumları şımarttı

ABONE OL
30 Kasım 2018 10:42
Töre;   AB Rumları şımarttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Dünya Diplomatlar Birliği Kıbrıs Temsilciliği, Lefkoşa Dereboyu’nda açıldı.
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Serhat Akpınar’ın girişimleriyle gerçekleşen açılışa Dünya Diplomatlar Birliği Genel Başkanı Günther Meinel de katıldı.
KAÜ’nün faaliyet gösterdiği Cloud Binasında gerçekleştirilen açılışa, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, ana muhalefet partisi UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Dünya Diplomatlar Birliği Genel Başkanı Günther Meinel ve Kıbrıs Diplomatlar Birliği Başkanı Serhat Akpınar katıldı.
AKPINAR
Serhat Akpınar açılışta gerçekleştirdiği toplantıda, Dünya Diplomatlar Birliği Kıbrıs Temsilciliği’nin Lefkoşa Derboyu’nda açılmasının önemine değinerek önümüzdeki süreçte sadece Avrupa Birliğine (AB) değil Birleşmiş Milletlere (BM) üye tüm ülkelerle iş birliği yapacaklarını söyledi.
Dünya Diplomatlar Birliği Kıbrıs Temsilciliği olarak ülke adına çok önemli adımlar atacaklarına inancını dile getiren Akpınar, hedeflerinin Kıbrıs’ı bir “barış adası” yapmak olduğunu kaydetti.
ALBAYRAK
Dünya Diplomatlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Adnan Albayrak, Birliğin BM nezdinde önemli hizmetler verdiğini belirterek, bu hizmetlere Kıbrıs Türk iş çevresini de katacaklarını söyledi.
MEINEL
Dünya Diplomatlar Birliği Genel Başkanı Günther Meinel de dünya üzerinde unutulmuş bir ülke durumunda olan Kuzey Kıbrıs’ı Avrupa Birliği’ne entegre etmek için çalışacaklarını dile getirdi.
Kıbrıs Türkünün Avrupa’da adeta “üvey evlat” muamelesi gördüğünü ifade eden Meinel, bunu normal evlat durumuna getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
TÖRE
Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ise Kıbrıs Türk halkının diplomasi yoluyla haklarını aramaya çalıştığını ancak ambargoların buna izin vermediğini vurguladı.
AB’nin Kıbrıs Rum kesimini bünyesine alarak Rumları şımarttığını dile getiren Töre, o zamandan bu yana Rum tarafının eşitlik temelinde hiçbir teklifi kabul etmediğini belirtti.
“Gönül arzu ederdi ki Avrupa Birliği adaletli davransın ve Kıbrıs Türkü’nün gasp edilen haklarını teslim etsin” diyen Töre, diplomatik çabalarla bunun yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.
Töre, AB’nin Güney Kıbrıs’a yılda 400 milyon Euro, KKTC’ye de 35 milyon Euro yardım yaptığını da belirterek, adaletsiz tutumun her zaman kendini gösterdiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından Dünya Diplomatlar Birliği Kıbrıs Temsilciliği’nin açılışı gerçekleştirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.