DOLAR 32,5811 0.04%
EURO 34,9372 0.08%
ALTIN 2.430,070,02
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre, Birkan Uzun’un anma etkinliğine katıldı

Töre, Birkan Uzun’un anma etkinliğine katıldı

ABONE OL
31 Aralık 2022 13:43
Töre, Birkan Uzun’un anma etkinliğine katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Amerika’da geçirdiği kayak kazası sonucu hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun’un 1.ölüm yıldönümünde Lefkoşa Kabristanlığında düzenlenen anma etkinliğine katıldı.

Töre, burada yaptığı konuşmada bundan bir yıl önce Birkan Uzun’un zirvede canını teslim ederken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını yere düşürmediğini ve zirveye diktiğini söyledi.

Kahramanlığın asıl tanımının bu olduğunu ifade eden Töre, kahramanlığın ileri atılıp geri dönmemek ve bayrağı zirveye dikmek olduğunu kaydetti.

Uzun’un belki de hiç hiçbirimizin başaramayacağı böylesine gurur verici bir başarı elde ettiğine değinen Töre, onun gönüllerde taht kurduğunu vurguladı.
Birkan Uzun’un ruhunun daima şad olacağını dile getiren Başkan Töre, onu daima dualarla ve milli bir kahraman olarak anacaklarını söyledi.

Töre, Kıbrıs Türk gençliğinin daima Birkan Uzun’u örnek alarak zirveyi hedeflemesi gerektiğini ifade ederek okullarda katıldığı etkinliklerde gençlere bu öğüdü sürekli verdiğini belirtti.

Başkan Töre konuşmasında Birkan Uzun’a Allah’tan rahmet ailesi ve sevenlerine sabırlar diledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.