DOLAR 32,5520 0%
EURO 34,8791 -0.02%
ALTIN 2.431,140,06
BITCOIN 2112510-2,88%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre;  Birleşik Kıbrıs peşinde koşmak hayal

Töre; Birleşik Kıbrıs peşinde koşmak hayal

ABONE OL
18 Nisan 2018 12:01
Töre;  Birleşik Kıbrıs peşinde koşmak hayal
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Töre: Kıbrıs’ta Yunan zihniyetinin sebep olduğu iki ayrı devlet var. ”United Cyprus” peşinde koşmak ise hayal. EOKA, Elam, Kilise ve Rum-Yunan ikilisinin zihniyeti değişmediği. “Kıbrıs’ta barış” deniliyor , ancak şu anda zaten Kıbrıs’ta barış var

UBP Milletvekili Zorlu Töre , Meclis’te “Rum-Yunan Zihniyetinde Değişiklikler Var Mı? konulu bir konuşma yaptı.
Liderlerin önceki akşam gerçekleştirdikleri sosyal içerikli yemeğe değinen Töre, Rum tarafının zihniyetinde bir değişiklik olmayacağını yaşanan tarihi süreç içinde gördüklerini kaydetti.
Sürecin sona ermesi gerekirken, sürekli tekrarlanmasını eleştiren Töre, Kıbrıs’ta Yunan zihniyetinin sebep olduğu iki ayrı devlet bulunduğunu, ”United Cyprus” peşinde koşmanın hayal olduğunu söyledi.
EOKA, Elam, Kilise ve Rum-Yunan ikilisinin zihniyetinin değişmediğini vurgulayan Töre, Kıbrıs’ta barış denildiğini, ancak şu anda zaten Kıbrıs’ta bir barış olduğunu belirtti.
Kuzey Kıbrıs’ta Türkiye ile deniz ve hava üssü oluşturulması konusunda bir çalışma yapılması gerektiğini ifade eden Töre, Savunma İşbirliği Anlaşması Çerçevesinde bunun gerçekleştirilmesini istedi.
****

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.