DOLAR 32,5869 0.03%
EURO 34,9366 0.1%
ALTIN 2.429,61-0,01
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre;   BRT Mücahidin sesi olmalı

Töre; BRT Mücahidin sesi olmalı

ABONE OL
13 Mart 2019 15:33
Töre;   BRT Mücahidin sesi olmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP Milletvekili Zorlu Töre, “Kıbrıs Adası Etrafında ve Doğu Akdeniz’deki Gelişmeler” konusunda yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ın, etrafında doğal gaz ve çok ciddi enerji rezervlerinin ortaya çıkması ardından öneminin de arttığını kaydetti.
Kıbrıs’ta 1974 öncesinde yaşananlara değinen Töre, Kıbrıs adası etrafındaki doğal gazın ortaya çıkması ardından emperyalist güçlerin bu bölgede faaliyetlerini arttırma eğiliminde olduklarını söyledi.
Töre, Rum tarafının bu bölgede tek taraflı adımlar attığını, anlaşmalar imzaladığını, bu yüzden KKTC’nin de Türkiye ile daha derin anlaşmalar yapması gerektiğini söyledi.
Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesinin de bu açıdan önemli olduğunu belirten Töre, ayrıca KKTC temsilcilikleri ağının Türkiye Büyükelçiliklerinden yararlanılarak artırılabileceğini ve buralarda KKTC Temsilcilik Masası oluşturulabileceğini kaydetti.
Töre, bu konuya Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın karşı çıktığını savunarak, bunu eleştirdi.
Fransa’nın Kıbrıs’a askeri filo kurma çabasına karşı açıklama yapılmadığını, Rum tarafında yapılacak AP seçimleri ve KKTC’de seçime yönelik yapılan çalışmalar ile BRT programlarını da eleştiren Töre, Kıbrıs Türk halkının gündemine bunları getirmenin asli görevleri olduğunu söyledi, bu tekerin böyle gitmeyeceğini mutlaka tersine döneceğini ifade etti ve BRT’nin yeniden Mücahidin sesi olacağını kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.