DOLAR 32,5326 0.25%
EURO 34,8802 0.43%
ALTIN 2.484,610,92
BITCOIN 1990961-3,70%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre;  Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazırım

Töre; Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazırım

ABONE OL
22 Kasım 2018 19:57
Töre;  Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazırım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, katıldığı bir TV programında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
SERDAR DENKTAŞ’A KIRMIZI KART
Meclis Başkan Yardımcısı Töre, kamuoyunda konuşulan önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde UBP-DP’nin birleşerek DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın aday olarak gösterebileceği ihtimali üzerine de açıklamalarda bulunarak , şöyle dedi;
“Hükümet kurma çalışmaları sırasında Serdar Denktaş DP Parti Meclisi’nde UBP ile hükümet kurmaya kırmızı kart gösterdi ve dörtlü koalisyona yöneldi. Dolayısıyla Serdar Denktaş’ın UBP’nin Cumhurbaşkanı adayı olması ve UBP ile koalisyon kurması UBP için kırmızı karttır.”
UBP’nin %40’ın üzerinde oy potansiyeline ve 21 Milletvekiline sahip olduğunu belirten Töre, “UBP’nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarabileceğini, DP’nin işaret edeceği birini Cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceklerini” bunun “UBP’ye hakaret olacağını” belirtti.
“MİLLİ DAVA İÇİN”
“Milli dava için Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazırım” diyen Töre, şunları söyledi;
“Milli davayı kendime rehber ettim, ulusal mücadeleyi her zaman savundum. Halktan da Cumhurbaşkanı adayı olmam yönünde gelen telkinler var. Türkiye’yi Anavatan bilen ulusal düşüncede olan insanların beklentileri var. Böyle bir isteği reddetmek olamaz. Cumhurbaşkanı olmak , Anavatan Türkiye ile ilişkileri daha sağlama almak. Kıbrıs Türk halkının ulusal mücadelesini sağlam temellere çekmek. Türkiye’nin garantisini sulandırmaya kalkmamak gerektirir. Türkiye tek taraflı müdahale etmese de olur şeklinde bir düşünceye girmemek gerekir. Bu görev bana verilirse aday olurum. Bu konu günü geldiğinde UBP yetkili kurullarında tartışılacaktır. 2019 Nisan ayından sonra seçime 1 yıl kalacak. Dolayısıyla Nisan ayından sonra bu konu sürekli olarak gündeme gelecektir. UBP’nin ve benim ulusal davamıza olan bağlılığı herkes tarafından biliniyor.. Günü geldiğinde elbette böyle bir istek olursa , milli dava için aday olmaya hazırım. Milli hak ve menfaatlerimizin nasıl korunacağı çok önemli. ‘Türkiye benim Anavatanım değil” diyenlerle, ‘Türkiye Anavatanımdır’ diyenler arasında çok fark vardır. Cumhuriyeti yaşatacak bir cumhurbaşkanı lazımdır. Bunun zamanı gelmiştir”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.