DOLAR 32,3031 0.1%
EURO 34,8184 -0.03%
ALTIN 2.415,150,26
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre;   Doğa ve çevre korunmalı

Töre; Doğa ve çevre korunmalı

ABONE OL
26 Haziran 2019 08:47
Töre;   Doğa ve çevre korunmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Doğayı ve Canlıyı Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Gürlek’i çocuk heyeti ve evcil hayvanları ile birlikte Meclis’in bahçesinde kabul etti. Kabulde İskele Milletvekili Yasemin Öztürk de hazır bulundu.
Sokak hayvanları yararına başlatılan çalışmalara ses getirmek; sokakta sahipsiz, başıboş dolaşan kimsesiz hayvanların duyarsız kişiler tarafından tacize uğraması, kazada yok olması ve aç kalmasını önlemek adına onlara kalıcı ve güvenilir ortamların yaratılarak çalışmaların daha ileriye götürülmesine ses olmak için ilk ziyaretlerini Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ile gerçekleştirdiler. Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre kabulde şunları söyledi; “Başta İçişleri Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Belediyeler, ve Çevre Koruma Dairesi bu konuda hassas davranmalıdır. Hem doğayı hem çevreyi koruma çalışması yapılmalıdır. Bazı belediyelere ait barınaklar var ancak yeterli değil. Sokakta evcil olmayan çeşitli canlılar mevcut ve bunlar kontrolsüz olduğunda çeşitli hastalıklara sebep olup çevreye zarar verebilir. Bu nedenle canlılar barınakta veya evlerde veteriner kontrolü ile muhafaza edilmeli. Bu konuda gerekli duyarlılık artırılmalıdır. Avlanan canlılar için zaman bulunuyor ancak bu doğru bir yaklaşım değildir. Doğayı sevmeyen, canlıyı sevmeyen aslında hiçbir şeyi sevmez. Canlılar çok masum yaratıklardır. Onları korumamız gerekir. Tabiat bir bütündür. Çevre bir bütündür. Sizleri bu çalışmaları başlattığınız için tebrik ediyorum.”
Kabulde hazır bulunan İskele Milletvekili Yasemin Öztürk de Doğayı ve Canlıları Koruma Derneği’ne böyle bir çalışma başlattıkları için teşekkür ederek “Tüm canlıların dilsiz olduğunu ve onların bizlere muhtaç olduğunu vurguladı. Bu konuda toplum olarak hep birlikte duyarlılık gösterip, el ele verilmesi gerektiğini söyleyerek gereken katkının konulması için destek vermeye hazır olduğunu” söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.