DOLAR 32,5705 0.08%
EURO 35,0097 0.49%
ALTIN 2.427,900,22
BITCOIN 2094036-3,55%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre;   Ekonomi için  nüfusa ihtiyaç var

Töre; Ekonomi için nüfusa ihtiyaç var

ABONE OL
22 Mart 2018 11:15
Töre;   Ekonomi için  nüfusa ihtiyaç var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Töre: Güney Kıbrıs’ın nüfusu bir milyonu aşarken, KKTC’nin 240 bin nüfusa sahip olması üzüntü verici. Keşke, Avustralya, Kanada ve İngiltere’de yaşayan Türkler, Türkiye’ye göç eden Türkler geri gelseydi Rumlar bize nüfusunuz az dayatması yapmazdı

Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP Milletvekili Zorlu Töre, Meclis’te yaptığı konuşmada muhtarlara ve yerel yönetimlere daha fazla önem verilmesi gerektiğini ifade etti.
Töre, ülkede doğan çocuklara vatandaşlık verilirken, 20-30 yıldır ülkede olan anne ve babalarının durumunun ne olacağını sorarak mevcut yasaya göre bunlara da vatandaşlık verilmesi gerektiğini kaydetti.
Ekonominin gelişmesi için nüfusa ihtiyaç olduğunu söyleyen Töre, Güney Kıbrıs’ın nüfusu bir milyonu aşarken, KKTC’de 240 bin nüfusa sahip olmasına üzüldüğünü belirtti . Töre, “Keşke, Avustralya, Kanada ve İngiltere’de yaşayan Türkler, Türkiye’ye göç eden Türkler geri gelseydi Rumlar bize nüfusunuz az dayatması yapmazdı“ ifadelerini kullandı
9 yıldır vatandaşlık yasasının gündeme geldiğini ancak çıkarılamadığını söyleyen Töre, bu konunun geciktirilmemesi gerektiğini ifade etti.
Töre, gençlere ve eşdeğer hak sahiplerine haklarının verilmesinin geciktirilmemesi gerektiğine değinerek “ Bu topraklarda kökleşmemiz lazım” dedi.
Emirnamelerin çıkarılmasının belediyeleri olumsuz etkileyebileceği üzerinde durarak Yenierenköy’ü örnek gösteren Töre, emirnamelerin olmadığı yerlerde belediyelerin mali yapısının güçlendiğini söyledi.
Türkiye’nin KKTC halkına yaptığı yatırım ve katkılara değinen Töre,” Türkiye’ye ana vatan demekten utanmayalım şeref duyalım” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.