DOLAR 32,5452 0%
EURO 35,0020 0.46%
ALTIN 2.433,900,46
BITCOIN 2082821-4,06%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre;   Garantörlük bizim için tabudur

Töre; Garantörlük bizim için tabudur

ABONE OL
31 Temmuz 2019 10:19
Töre;   Garantörlük bizim için tabudur
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Yunanistan’ın yeni Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in söylediği sözlerin Kıbrıs Türk halkını daha dikkatli olmaya yönlendirdiğini belirtti.
Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre yaptığı yazılı açıklamada, “Miçotakis’in, Türk askerinin adadan tamamen çekilmesini, garantilerin son bulmasını, garantörlüğü çağ dışı nitelemesi, Avrupa Birliği kriterlerine aykırı bulması Kıbrıs Türk tarafınca asla kabul edilemez ifadelerdir” dedi.
1963 yılından beri uluslararası anlaşmaları çiğneyen, Kıbrıs Türk köylerini işgal eden, soykırım uygulayan, izolasyon ve ambargolar ile Kıbrıslı Türkleri dünyadan tecrit etmeye çalışanın Rum Yunan ikilisi olduğunu söyleyen Töre, “1974’ün, 15 Temmuzun adada Yunan Cuntası ve EOKA-B darbesi ile Makarios’u deviren kendileridir” dedi.
Töre, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni işgal altına alan Rumların Ada’nın tamamını nasıl ele geçiririz hesaplarını yaptığını dile getirerek, Kıbrıs adasının etrafındaki denizleri de kontrol etme ve işgal altına almaya çalışanın yine Rum-Yunan ikilisi olduğunu kaydetti. Töre, “Yağma yok! Kıbrıs Adası’nı da denizlerin tamamını da işgal edemeyecekler” ifadesini kullandı.
“Grantörlük bizim için tabudur” diyen Töre, Türk askerinin adada olmasına ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasına onların sebep olduğunu da belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.