DOLAR 32,5902 0.2%
EURO 34,9115 0.67%
ALTIN 2.438,900,26
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre;  KKTC’ye sahip çıkılmalı

Töre; KKTC’ye sahip çıkılmalı

ABONE OL
05 Aralık 2019 01:47
Töre;  KKTC’ye sahip çıkılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, “Ulusal mücadelemiz devam ediyor” başlıklı Meclis’teki konuşmasında, KKTC devleti ilan edilirken Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın da dediği gibi mücadelenin devam ettiğini söyledi.
50 yıldır müzakerelerin devam ettiğini söyleyen Töre, hiçbir sonuca ulaşılamadığına işaret ederek, “Kıbrıs sorunu devam ederken, kendi ulusal devletimiz olan KKTC ye sahip çıkma noktasında yaşanan tereddütlerden dolayı çözümsüzlük devam ediyor” dedi.
Töre, iki taraf arasında güven artırıcı konuların artırılması düşünülürken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin hiçbir adım atmadığını kaydederek, “Güney Kıbrıs’a geçişlerde bile Türkiye uyruklu vatandaşlarımıza sorun çıkaran, ırkçı bir yönetimle karşı karşıyayız. Bunlarla anlaşma nasıl olacak” diye sordu.
Berlin’de yapılan 3’lü görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini düşünenlerin yanlış yaptıklarını da vurgulayan Töre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın treni raya koyduk söylemine atıfta bulunarak, “Bu ilerlemeyen kara bir trendir. Bu tren kadük olmuştur” yorumunda bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.