DOLAR 32,5799 0.09%
EURO 34,9143 0.11%
ALTIN 2.438,810,38
BITCOIN 21736810,16%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre, Malatyalılar Kültür Derneği 5.Genel Kuruluna katıldı

Töre, Malatyalılar Kültür Derneği 5.Genel Kuruluna katıldı

ABONE OL
02 Nisan 2023 16:46
Töre, Malatyalılar Kültür Derneği 5.Genel Kuruluna katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Malatyalılar Kültür Derneği 5. Genel Kuruluna katıldı.

Töre burada katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada herkesin bu adaya Anadolu’nun farklı bölgelerinden farklı tarihler aralığında geldiğini ifade ederek, hepimizi birleştirenin Türk Milleti olmak olduğunu söyledi.

Başkan Töre, Türk Milleti’nin mensubu olmakla her zaman şeref duyduklarını kaydederek KKTC’nin kendileri için milli bir devlet olduğunu belirtti.

Atatürk’ün “Bağımsızlık benim kaderimdir” sözünü anımsatan Töre, milli davanın böyle savunulabileceğini vurguladı ve “Binlerce şehidin arkasından yürümeye biz daima hazırız. Bizim canımız o aziz şehitlerin canlarından daha kıymetli değildir. Onun için davamız boyunca gerekirse yeniden can vermeye hazırız” dedi.

Töre, KKTC’den hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini belirterek Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri ile adanın suya kavuştuğunu anımsattı ve yakın zamanda da elektik hattı için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Bazı kesimlerin Türkiye için “Anavatan” demeye çekindiğini dile getiren Töre: “İyi ki anamız var. Anavatanımız var. İyi ki bizde Türk milletinin şerefli mensuplarıyız. Ne mutlu Türküm diyene” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.