DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre;   Maraş KKTC’nin egemenliği altında açılmalı

Töre; Maraş KKTC’nin egemenliği altında açılmalı

ABONE OL
17 Temmuz 2019 14:17
Töre;   Maraş KKTC’nin egemenliği altında açılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim F. Benter’i ziyaret edip vakıf malları üzerinde fikir alışverişinde bulundu.
Meclisten yapılan açıklamaya göre, Maraş’ın vakıf arazileri üzerinde kurulu bir kent olduğunu söyleyen Benter vakıfların mal sahibi, Rumların da kullanım hakları olduğunu ifade etti.
Vakıf mallarının devredilemeyeceğini, kullanıcıların değişebileceğini, “kullanım hakkı başka mülkiyet hakkı başkadır” diyen Benter, bu hakkın mahkemeler yoluyla da tescil edildiğini söyledi.
Meclis Başkan Vekili Zorlu Töre ise Vakıflar İdaresi’nin vakıf mallarına sahip çıkmasının şart olduğunu, vakıf edenlerin hayır amaçlı vakıf ettiklerini belirtti.
Töre, envanter sayımının yeniden yapılmasının sonucunda Maraş’ın Gazimağusa Belediye hudutları içinde yerleşime açılmasını hem mal sahiplerinin hem kullanıcıların haklarının verilmesini arzuladıklarını söyledi. Bugüne kadar Maraş’ın kapalı kalmasının büyük bir hata olduğunu ifade eden Zorlu Töre, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenliği altında Maraş’ın bir an önce yerleşime ve turizme açılmasını dileriz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.