DOLAR 32,3595 0.26%
EURO 35,1136 -0.13%
ALTIN 2.306,891,30
BITCOIN 22884013,40%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre, Rum tarafını uyardı;  Dikkatli olunuz

Töre, Rum tarafını uyardı; Dikkatli olunuz

ABONE OL
19 Mart 2019 11:08
Töre, Rum tarafını uyardı;  Dikkatli olunuz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Rum Yönetiminin bir yandan askeri anlaşmalar, ittifaklar oluştururken bir yandan da sömürgecilere ve emperyalist ülkelere deniz üssü ve hava üssü verdiğini belirterek, “Rum-Yunan ikilisinin başka ülkelerle yaptığı askeri anlaşmalar ve onlara askeri üsler vermesi, kendi başlarına iş açabilir. Dikkatli olmalarını tavsiye ederiz” dedi.
Töre yaptığı yazılı açıklamada, Rum Yönetiminin saldırı silahları, ağır taarruz tankları ve uçaksavarlar aldığını, müzakereler içinde ise “garantilerin sonlandırılması ve Türk askerlerinin Adadan çıkması” tezlerini ileriye taşımaya çalıştığını kaydetti.
Töre, Rum-Yunan cephesinin cephe genişletip Türkiye’ye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne saldırı planları yaptığını ifade ederek, aldığı silahlar ve yaptığı askeri anlaşmaların, birçok ülkenin başını ağrıtabileceğini söyledi.
Töre açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Rum Yönetimi silahlanma konusunda çılgınlık içerisinde devam ediyor. Kıbrıs Türk tarafı olarak Rumlarla silahlanma yarışına girmeyiz. Çünkü bizim garantörümüz Anavatan Türkiye’ye ve Türk ordusuna güveniyoruz. Güvenliğimiz için endişe etmiyoruz. ‘Garantiler kalksın askerler gitsin’ diyen Rum-Yunan ikilisi başka ülkelerle yaptığı askeri anlaşmalar ve onlara askeri üsler vermesi kendi başlarına iş açabilir. Dikkatli olmalarını tavsiye ederiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.