DOLAR 32,5577 0.05%
EURO 34,9280 0.19%
ALTIN 2.438,540,65
BITCOIN 2059815-4,15%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre;   Rum zihniyeti değişmedi

Töre; Rum zihniyeti değişmedi

ABONE OL
19 Kasım 2019 08:47
Töre;   Rum zihniyeti değişmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, KKTC bayrağının yakılmasını kınadı.
Töre yaptığı yazılı açıklamada, “Rum zihniyetinin bir yansıması olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının yakılması ve Akdoğan’da Türk bayrağının gönderden indirilmesiyle barış ve çözüm arayışlarının bugünkü şartlarda boşuna olduğu aşikardır” ifadelerini kullandı.
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin simgesi ve şerefi olan bayrağımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz” diyen Töre, Kıbrıs Türk halkının Rumların bayrağına asla böyle bir davranış sergilemediğini ve sergilemeyeceğini belirtti.
‘Rumlarla birleşeceğiz, ortak devletimiz olacak’ diyenlerin sanal bir rüyadan uyanması gerektiğini belirten Töre, izolasyon ve ambargolar uygulayanların, bayrağı yakarak, “ne kadar gaddar, faşist bir ruh haline sahip olduklarını” gösterdiklerini söyledi.
Töre açıklamasında, “Yan yana iki devletli, iki kesimli olabiliriz ama tek devlet tek egemenliğe dayalı Birleşik Kıbrıs mümkün değildir. Yaşasın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” dedi.
TARIM BAKANI OĞUZ
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Güney Kıbrıs’ta faşist ELAM Örgütü mensuplarının KKTC bayrağını yakmasının, iki halk arasında barış ve uzlaşı çabalarını olumsuz şekilde etkileyecek vahim bir davranış olduğunu vurguladı.
Bakan Oğuz yaptığı yazılı açıklamada, bir halkın simgesi olan bayrağına karşı yapılan bu davranışın, kesinlikle kabul edilmez olduğunu belirtti.
Bu nefret eylemini şiddetle kınayan Oğuz, “Rum Yönetimi Liderliği’nin bu eylemi görmezden gelmemesini ve bu konuda sessiz kalmamasını umarım” dedi.
AK HATAYLILAR
Ak Hataylılar Dayanışma ve Kültür Derneği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs’ta, şerefiyle, hür ve güven içinde yaşama kararlılığının simgesi olduğunu, ona saldırmanın, yakmanın Kıbrıs Türk halkına saldırmakla eşdeğer olduğunu vurguladı.
Ak Hataylılar Dayanışma ve Kültür Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, “ Bizler, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile taçlandırılan Kurtuluş Savaşı’nı örnek alarak canımız, kanımız pahasına, sadece Anavatanımız Türkiye’nin büyük desteğiyle, milli mücadele sonucu bu topraklarda bir devlet kurduk. Bu devleti, özgürlüğümüzü Rum hayallerine kurban etmemizi kimse beklemesin” ifadelerine yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.