DOLAR 32,3767 0.16%
EURO 35,0559 -0.16%
ALTIN 2.325,100,26
BITCOIN 2272623-0,59%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre;  Şapkadan tavşan gibi aday çıkarılamaz

Töre; Şapkadan tavşan gibi aday çıkarılamaz

ABONE OL
11 Mart 2019 08:23
Töre;  Şapkadan tavşan gibi aday çıkarılamaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday adayı olduğunu ve geri çekilmeyeceğini açıklayan Meclis Başkan Yardımcısı Töre, bazı çevrelerin sihirbazın şapkadan tavşan çıkardığı gibi aday çıkarmaya çalıştığını belirtti.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday adayı olduğunu açıklayan Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Diyalog TV’de yaptığı açıklamalardan sonra gazetemize de açıklamalarda bulundu. Töre’nin yaptığı açıklamalar şöyle;
“EROĞLU VE TATAR İLE GÖRÜŞTÜM”
“ Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday adayı olduğumu açıklamadan önce UBP Onursal Başkanı Derviş Eroğlu ve UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ile görüştüm. Sayın Eroğlu ve Sayın Tatar’a Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup olmayacaklarını sordum. Her ikisi de bana aday olmayacaklarını söyledi. Bu görüşmelerden sonra da Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday adayı olduğumu açıkladım”.
“DURUŞUM VE DÜŞÜNCELERİM”
“Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday adayı olduğumu açıkladıktan sonra gerek UBP tabanında gerekse kamuoyunda büyük bir heyecan ve ilgi oluştu. Ulusal davadaki kararlı duruşum, çizgim ve siyasi düşüncelerim ortada. Bugüne kadar ulusal dava ile ilgili görüş ve düşüncelerimden asla geri adım atmadım. Her zaman ulusal davamızdan, KKTC’den ve Anavatan Türkiye’den yana oldum”.
“GERİ ÇEKİLMEM”
“Ben, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday adayı olduğumu ve partinin yetkili organlarının buna karar vereceğini de söyledim. Başka aday adayı olacağını söyleyen veya buna talip olan varsa, bu herkesin demokratik hakkıdır ve buna saygılıyım. Daha önce de belirttiğim gibi UBP Genel Başkanı Ersin Tatar aday olduğunu açıklarsa geri çekilirim. Ama , Sayın Tatar bugüne kadar yaptığı açıklamalarda aday olmayacağını söylemiştir. Bu nedenle benim geri çekilmem veya aday adaylığından vazgeçmem mümkün değildir.
Başka bir aday adayı varsa veya talepte bulunanlar olursa, adayı belirlemenin doğru yolu Genel Yönetim Kurulu, Parti Meclisi ve tabana gitmektir. Bugün UBP’nin 12 bin üyesi vardır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacak kişiyi de bunlar belirlemelidir. Bu şekilde ortaya çıkacak olan sonuca da saygı gösteririm”.
“UYDURUK ANKETLER- DEDİKODULAR”
“Bu arada Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday adayı olduğunu açılamamdan sonra, bazı çevreler beni engelleyebilmek için uyduruk anketler başta olmak üzere her yolu ve yöntemi kullandılar. Bu çevreler şimdi de gündeme getirdikleri yeni yöntemlerle beni engellemeye çalışıyor.
Bir ara “çatı aday” dedikoduları gündeme getirildi. Buna karşılık olarak da UBP Genel Başkanı Tatar yaptığı açıklamada UBP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adayı ile katılacağını açıkladı. Böylelikle de bu dedikodu sona erdi. Bu arada şunu belirtmek gerekir ki “çatı aday” konusunu gündeme getiren de UBP tabanında etkisi olamayan küçük bir gruptu”.
“SEÇİMİ ÖNDE BİTİRİRİM”
“Cumhurbaşkanlığı seçimine aday olarak katılırsam, bu yarışı önde bitireceğime inanıyorum. CTP’nin adayı ikinci, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise 3. sırada yer alacaktır. Ülkede yaşanan gelişmeler de zaten bunu gösteriyor. Seçimi ilk turda da kazanabiliriz.
Bu arada yeniden belirtmek gerekir ki, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar aday olduğunu açıklarsa geri çekilirim. Bunun dışında geri çekilmem asla mümkün değil. Ortaya aday adayları çıkarsa onlarla yarışmaya hazırım. Ama bu yarış, kapalı kapılar ardında değil UBP tabanının önünde olmalıdır. Tabanın vereceği karara da herkes saygılı olmalıdır.
UBP Genel Başkanı Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayacağını kesin bir dille açıkladıktan sonra, ortaya başka adaylar da çıkarsa, onlara saygılıyım”.
“ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARMA”
“Ama son günlerde görüyoruz ki, bazı çevreler sihirbazın şapkadan tavşan çıkarması gibi, bir aday çıkarmaya hazırlanıyor. Şapkadan aday çıkarılamayacağı gibi UBP tabanı da böyle bir olaya karşıdır. Parti tabanı böyle bir girişimi kabul etmez. Bu nedenle bir kez daha belirtmek gerekir ki benim aday adaylığı konusundaki iradem yok sayılamaz. Başka adaylar varsa, adayı belirlemenin yolu Genel Yönetim Kurulu, Parti Meclisi ve tabanda yapılacak oylamadan geçer”.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.