DOLAR 32,5705 0.08%
EURO 35,0097 0.49%
ALTIN 2.427,900,22
BITCOIN 2094036-3,55%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre: Söz veriyoruz KKTC yaşayacak

Töre: Söz veriyoruz KKTC yaşayacak

ABONE OL
18 Eylül 2022 21:27
Töre: Söz veriyoruz KKTC yaşayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kahramanmaraş Edeler Derneği’nin Alevkaya’sında düzenlediği Geleneksel 3.Hemşehri Buluşması etkinliğine katıldı.

Töre, burada yaptığı konuşmada “nerde doğmuş olursak olalım, eğer yüreğimizde ve beynimizde ne mutlu türküm diyene ifadesi varsa ve bunu inançla yaşayarak söylüyorsak hepimiz bir bütünüz ve Türk milletiyiz. Ayrımız gayrımız yoktur, Milletimiz bir ümmetimiz de birdir” dedi.

Gerek Anadolu’da gerekse de Kıbrıs’ta Türk milletinin arasına nifak tohumları ekmek isteyenlerin var olduğunu belirten Töre, Türk milletinin bunları da aşmasını bildiğini söyledi.

Milli birlik ve beraberliği ortadan kaldırmaya yönelik emperyalist kültürlere karşı mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Töre “Biz bu toprakları canı cana kanı kana katarak bugünlere getirdik. Mehmetçik ve mücahit birlikte bu topraklara can verdi” diye konuştu.

Zorlu Töre, Anavatan ile el ele KKTC’yi ve Türkiye’yi yaşatmaya devam edeceklerini belirterek hem Anavatanda hem de KKTC’de sömürgeci ve emperyalist oyunlara karşı uyanık olunması gerektiğini söyledi.

Töre “Milli devletlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bizim ilham kaynağımız ne AB ne de BM Güvenlik Konseyidir. Bizim ilham kaynağımız Türk milleti ve Türk milleti için şehit düşenlerdir. Söz veriyoruz: KKTC yaşayacak, şehitlerimizin ruhları incinmeyecek, kemikleri sızlamayacak” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.