DOLAR 32,5028 0.26%
EURO 34,6000 0.26%
ALTIN 2.499,210,66
BITCOIN 20440780,40%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre, Tiyatro Sanatçısı Gülsen Tuncer’i kabul etti

Töre, Tiyatro Sanatçısı Gülsen Tuncer’i kabul etti

ABONE OL
27 Mart 2023 14:31
Töre, Tiyatro Sanatçısı Gülsen Tuncer’i kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında KKTC’de bulunan ünlü tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer’i kabul etti.
Meclis Şeref Salonunda yer alan kabulde İpek Denizli Sanat Atölyesi Direktürü İpek Denizli , Şair Feyzan Korur ve yayıncı Vedat Akdamar da yer aldı.

Kabulde ilk sözü alan sanatçı Gülsen Tuncer, ülke ve dünya olarak zor günlerden geçildiğini ifade ederek bütün farklılıklara rağmen ülkeye bir birey olarak verilmesi gerekenin en iyisini vermek gerektiğini kaydetti.
Kıbrıs’ın geçirdiği süreçlere bakıldığında acılarla geçen zamanlar yaşandığına dikkati çeken Tuncer, sanatın acıları tedavi eden iyi bir araç olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında, meydana gelen depremden dolayı acıların iç içe geçtiğine değinerek sevinçte olduğu gibi tasa ve üzüntüde de anavatan ile birlikte olduklarını kaydetti.

Atatürk’ün “Ne mutlu Türküm diyen” ifadesinin hepimizi birleştiren ortak bir söylem olduğunu ifade eden Töre, sanatın önemini çok iyi bildiklerini, özellikle tiyatronun kendi yaşamında büyük bir anlamı olduğunu söyledi.
Sanatın insanlarının kişiliğinin oluşmasında önemli bir rolü olduğunu ifade eden Başkan Töre, nefes varsa sanatın her zaman devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Töre, Gülsen Tuncer’e tiyatro sanatına verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederken KKTC’de yapacağı temasların da başarılı geçmesini temenni etti.

Gülsen Tuncer, kabulün ardından bir süre Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunun bugünkü birleşimini izledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.