DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2059789-2,56%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre;  Türkiye’nin garantisinden vazgeçilemez

Töre; Türkiye’nin garantisinden vazgeçilemez

ABONE OL
01 Ekim 2018 10:47
Töre;  Türkiye’nin garantisinden vazgeçilemez
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-Cumhuriyet Meclisi’nin 9. Dönem 2. Yasama Yılı, genel kurul toplantısıyla bugün saat 10.00’da başlayacak.
Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre yasama yılının başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Kıbrıs konusunda elli yıldır sürdürülen müzakerelerde bir sonuç elde edilemeyeceğinin iyice belirgin hale geldiğini söyleyerek, 1959-60 Londra ve Zürih anlaşmalarının da Rum-Yunan ikilisi tarafından ortadan kaldırıldığını belirtti.
“İki toplumlu siyasi eşitliği de içeren Kıbrıs Cumhuriyetindeki ortaklığın işgal edildiğini” ifade eden Töre, “Böylece Kıbrıs Cumhuriyeti bir Helen devletine dönüştürülmüştür” dedi.
Töre, Türkiye’nin Garanti anlaşmalarıyla tek taraflı müdahale hakkı olmasaydı bugün Kıbrıs adasının da Girit gibi olacağını, adada belki de hiç Türk kalmayacağını belirtti. Töre, “Hepimiz Atlılar, Muratağa-Sandallar, Taşkent gibi toplu katliamlara uğrayacaktık” dedi.
Töre açıklamasına şöyle devam etti;
“Şimdilerde 1974 Barış Harekâtı sayesinde özgürüz, egemeniz, güvenlik içindeyiz. Devletimiz var. Anavatanımızın güçlü koruması altındayız. Açlık, sefalet, yokluk, acı ve göçmenlik dolu yıllar geride kaldı. Ekonomik sıkıntılar mutlaka aşılacaktır. Haksızlık, partizanlık ve yolsuzluklarla bütün kurumlarımız mücadele etmelidir.
Devletimiz ciddiyetle, dürüstlükle, doğrulukla ve insan sevgisiyle yönetilmelidir. Bilinmelidir ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yoksa hiçbir şeyimiz yoktur. Atatürk’ün ifade ettiği ‘Cumhuriyet en büyük eserimizdir’ ifadesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti içinde geçerlidir” dedi.
Töre, yeni yasama yılına başlarken Cumhuriyet Meclisi’ne başarı ve muvaffakiyetler diledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.