DOLAR 32,5884 0.12%
EURO 35,0261 0.44%
ALTIN 2.421,06-0,07
BITCOIN 2090310-3,79%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre;   Yetişmiş kadrolar kıyıma uğruyor

Töre; Yetişmiş kadrolar kıyıma uğruyor

ABONE OL
12 Kasım 2018 15:10
Töre;   Yetişmiş kadrolar kıyıma uğruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı, UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, hükümetin “müşavir yaratma ve yeni kişilere yeni makamlar verilerek sağladığı hakların” Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bütçesine ağır maliyetler getirdiğini savundu.
Töre, “Bazı makamların partizanca ve kişisel egolarıyla yapılan görevden alma ve göreve getirme uygulamaları dörtlü koalisyonu ve Cumhurbaşkanı’nı güvenilmez hale getirmektedir” görüşünü öne sürdü.
Meclis Başkan Yardımcısı Töre yazılı açıklamasında, “Dörtlü koalisyon hükümetinin beceriksizleri karşısında halkın UBP hükümetlerini arar olduğunu” iddia etti.
Töre, “Devletimizin yetişmiş kadrolarını kıyıma tabi tutarak birçok yerde yeni kişiler üst kademelere atanmaktadır” diyerek, bazı makamların partizanca ve kişisel egolarıyla görevden alma ve göreve getirme uygulamalarının yapıldığını iddia etti.
Bu uygulamaların hükümet ve Cumhurbaşkanı’nı güvenilmez hale getirdiğini savunan Töre, şunları kaydetti:
“Tasarruf tedbirleri yapılan uygulamalarla inandırıcılığını çoktan kaybetmiştir. Müşavir yaratma ve yeni kişilere yeni makamlar verilerek sağlanan haklar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bütçesine ağır maliyetler getirmiştir.
Bu Hükümet en erken zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yönetiminden gitmelidir ve de gideceklerdir. Halkımız bu koalisyondan bıkmıştır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.