DOLAR 32,3783 0.16%
EURO 34,9945 -0.29%
ALTIN 2.324,210,22
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre:Daha güzel yarınlara ulaşmak için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Töre:Daha güzel yarınlara ulaşmak için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız

Töre:Daha güzel yarınlara ulaşmak için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız

ABONE OL
31 Aralık 2022 16:49
Töre:Daha güzel yarınlara ulaşmak için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, yeni yıl dolayısı BRT’ye değerlendirmelerde bulundu…

Töre, 2023 yılında halkın daha güzel yarınlara ulaşma için çalışacaklarını vurguladı.

“Bir yılı daha geride kalırken, pandemi ve Rusya – Ukrayna savaşının yarattığı ağır koşulları geride bırakarak gerek ekonomik gerek ise sosyal açıdan açtığı yaraların iyileştirilmesi için halk olarak var gücümüzle çalıştık” diyen Töre “Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteğiyle bu yıl da halkımızın daha güzel yarınlara ulaşması için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız” dedi.

Geride bırakılan yılda siyasi olarak kendilerini en çok sevindiren gelişmenin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak kabul edilmesi olduğunu kaydeden Töre, atılan bu önemli adımın yeni yılda da takipçisi olacaklarını ve tam üyelik yolunda uğraş vereceklerini vurguladı.

Töre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yapmış olduğu “KKTC’yi tanıyın” çağrısının da bu yıl adına yaşanan tarihi bir gelişme olarak hafızlarda yer edineceğini kaydederek, Anavatan Türkiye’nin ülkenin her alanda gelişmesi için yapmış olduğu yardım ve destekler sayesinde pandemi ile oluşan ağır tablonun en az sarsıntı ile geçtiği kanaatinde olduğunu söyledi.

Yıl boyunca ülkenin altyapısına yapılan bir çok yatırımın yanında, yeni Cumhuriyet Meclisi Binası ve Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin oluşması için atılan adımların, KKTC’nin milli bir devlet olarak varlığını kökleştirmesi adına yapılan en büyük girişimlerden biri olduğunu söyleyen Töre, Cumhuriyet Meclisi’nin yeni yılda da aynı kararlılık ve çalışma temposuyla vatandaşın huzur ve refahını arttıracak çalışmalara yasama tahtında devam edeceklerini kaydetti.

Töre “Bu duygu ve düşüncelerle, Kıbrıs Türk halkının, Anavatandaki kardeşlerimizin ve tüm Türk dünyasının yeni yılını kutlar, geride bıraktığımız yılda hayatını kaybeden değerlerimizi saygıyla anar, yeni yılın tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini dilerim” dedi.
BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.