DOLAR 34,1869 0.07%
EURO 38,3043 0.35%
ALTIN 2.898,43-0,73
BITCOIN 2174919-2,90%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre:Meclis iç tüzüğüne göre yeni meclis başkanlığı ve divan seçimi 10 gün içinde  yapılmalı
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Töre:Meclis iç tüzüğüne göre yeni meclis başkanlığı ve divan seçimi 10 gün içinde yapılmalı

Töre:Meclis iç tüzüğüne göre yeni meclis başkanlığı ve divan seçimi 10 gün içinde yapılmalı

ABONE OL
30 Eylül 2024 12:34
Töre:Meclis iç tüzüğüne göre yeni meclis başkanlığı ve divan seçimi 10 gün içinde  yapılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu ‘Töre Manşet+’ da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Meclis Başkanı Töre yeni Yasama Yılı’nın yarın açılacağını belirterek, meclis iç tüzüğüne göre yeni meclis başkanlığı ve divan seçiminin 10 gün içerinde yapılması gerektiğini kaydetti.

Yeni Yasama Yılı’nda Seçim tarihini partilerin belirleyeceğini ifade eden Töre, “ meclis başkanlığı ve divan yenileme tarihi önümüzdeki günlerde belli olacak” dedi.

Meclis Başkanı Töre, Mecliste geçtiğimiz yıl, 107 öneri ve tasarının yasalaştığını ifade ederek, Meclis Başkanlığı döneminde KKTC Meclisini yüceltmek için elinden gelen gayreti ve duruşu sergilediğine inandığını dile getirdi.
Töre, yeni Yasama Yılı’nın verimli geçmesi temmenisinde de bulundu.

Töre, Meclis Genel Kurul toplantılarına milletvekillerinin daha çok katılım göstermesi gerektiğine vurgu yaparak, “salon boş görülmesin, daha dolu görülsün , yasalar bol bol komitelere gelsin, komitelerden geçsin ve cumhuriyet Meclisi’ne sevk edilsin , halkımızın beklediği yasalar daha süratle çıkarılsın” şeklinde konuştu.

Zaman zaman Meclis’in 3 aylık yaz tatili nedeniyle tenkitlere maruz kaldıklarını da söyleyen Töre, komitelerin yaz boyunca çalışmalara devam ettiğini ancak Meclis Gruplarının kararıyla meclis tatilinin kısaltılmasının daha iyi olacağını ifade etti.

Meclis Başkanı Töre, Türki cumhuriyetlerle işbirliklerinin gelişmesinin önemli olduğunu kaydederek, Kıbrıs’ta iki devletli çözüm önerisine destek verdiklerini yineledi.

Meclis Başkanı Töre, Rum zihniyetinin değişmediğine vurgu yaparak, “Rumlarla yeniden macera aramaya gerek yoktur. Bağımsız bir Türk devleti olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni korumamız gerekir” ifadelerini kullandı.

Töre, “ Rumlarla yeniden macera aramaya gerek yoktur. KKTC vardır ve çok açık ve net ifade kullanmak istiyorum; Türkiye ve Yunanistan Ege federasyonu diye bir federasyon kurarsa o zaman Rumlar da Türkler de bir federasyon kurabilir. Eğer ki kuramazlarsa demek ki biz de kuramayız. Aldanmamıza gerek yok, kendi milli çatımız altında yola devam etmeliyiz. Geleceğe güvenle yürümeliyiz ” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sahip çıkmanın her milletvekilinin, her vatandaşının görevi olduğunun altını çizdi.

Konuşmasında Gazze’de, Lübnan’da yaşanan olaylara dikkat çeken Töre, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve uluslararası toplumun yaşananlara göz yumduğunu belirtti .

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 yıldır üst üste BM Genel Kurulu’nda ‘KKTC’yi tanıyın, ambargolardan izolasyonlardan vazgeçin’ çağrısının önemine vurgu yaptı.

Töre, KKTC’den vazgeçmek mümkün değildir, ölüm demektir, intihar demektir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.