DOLAR 32,5265 0.24%
EURO 34,8721 0.38%
ALTIN 2.488,401,07
BITCOIN 1984425-3,98%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre’ye çelme mi?

Töre’ye çelme mi?

ABONE OL
17 Ocak 2019 10:57
Töre’ye çelme mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu ve UBP Genel Başkanı Tatar ile konuştuktan sonra “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıklayan Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, sağ partilerin tabanını oluşturan ulusal güçlerden büyük destek alırken, UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy , UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’ın aday olmasını önerdi
Taçoy yaptığı açıklamada “Eroğlu ile görüştüğünü, Eroğlu’nun aday olmayacağını” söyledikten sonra şöyle dedi; “Diğer parti başkanları aday olursa UBP Genel başkanı olarak Tatar da aday olmalıdır”
Tatar ise, 1 Kasım 2018 tarihinde BRT’de yayınlanan “Basın Odası Programı”nda “Ben kesinlikle aday değilim, kimseyle bunun için pazarlık yapmadım. Yeni Cumhurbaşkanı sağın adayı olmalı” demişti
KKTC’de 2020 Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşık 14 ay kalırken, muhtemel Cumhurbaşkanı adayları da gündeme gelmeye başladı.
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş aday olabileceğinin mesajını verirken, Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP Milletvekili Zorlu Töre aday olduğunu açıkladı. 2. Cumhurbaşkanı Talat ise CTP’nin adayı olarak CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ı önerdi
Cumhurbaşkanı Akıncı da yeniden aday olmaya hazırlanırken, HP Genel Başkanı Kudret Özersay ise henüz bir karar vermiş değil. Özersay daha çok “Çatı Aday” formülü üzerinde duruyor
SERDAR DENKTAŞ
Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olabileceğinin ilk mesajını DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş verdi. Denktaş, 8 Kasım 2028 tarihinde BRT’de yayınlanan “Birinci Boyut” programında , 2020 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığı konusunda yeşil ışık yakarken, şöyle demişti;
“Bu iki yıl benim için önemli. Başarmam gereken iki yıldır. Bu iki yılı başarırsam, ki çok zor süreçlerdir ama ben de zoru severim, zordan kaçmam. Başarabilirsem o zaman takdir halkındır. Başaramazsam hiç başka şeye oynamaya gerek yoktur. Mali bir sıkıntı yaratmaksızın önümüzdeki iki yılı başarılı geçirme hedefindeyim.”
TÖRE
Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP Milletvekili Zorlu Töre de , 22 Kasım 2018 tarihinde katıldığı bir TV programında dikkat çekici açıklamalarda bulunurken, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını açıklamıştı.
“Milli dava için Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazırım” diyen Töre, şunları da söylemişti;
“Milli davayı kendime rehber ettim, ulusal mücadeleyi her zaman savundum. Halktan da Cumhurbaşkanı adayı olmam yönünde gelen telkinler var. Türkiye’yi Anavatan bilen ulusal düşüncede olan insanların beklentileri var. Böyle bir isteği reddetmek olamaz. Cumhurbaşkanı olmak , Anavatan Türkiye ile ilişkileri daha sağlama almak. Kıbrıs Türk halkının ulusal mücadelesini sağlam temellere çekmek. Türkiye’nin garantisini sulandırmaya kalkmamak gerektirir. Türkiye tek taraflı müdahale etmese de olur şeklinde bir düşünceye girmemek gerekir. Bu görev bana verilirse aday olurum. Bu konu günü geldiğinde UBP yetkili kurullarında tartışılacaktır. 2019 Nisan ayından sonra seçime 1 yıl kalacak. Dolayısıyla Nisan ayından sonra bu konu sürekli olarak gündeme gelecektir. UBP’nin ve benim ulusal davamıza olan bağlılığı herkes tarafından biliniyor. Günü geldiğinde elbette böyle bir istek olursa , milli dava için aday olmaya hazırım. Milli hak ve menfaatlerimizin nasıl korunacağı çok önemli. ‘Türkiye benim Anavatanım değil’ diyenlerle, ‘Türkiye Anavatanımdır’ diyenler arasında çok fark vardır. Cumhuriyeti yaşatacak bir cumhurbaşkanı lazımdır. Bunun zamanı gelmiştir”.
ERHÜRMAN
İkinci Cumhurbaşkanı ve CTP’nin ruhani lideri Mehmet Ali Talat da YeniDüzen gazetesinde yayınlanan açıklamasında CTP Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman’ın Cumhurbaşkanlığı’na yakıştığını belirtirken, Erhürman’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde CTP’nin adayı olabileceğinin mesajını verdi. Talat’ın açıklaması şöyle;
“Erhürman ‘ben aday olurum derse’ kimsenin konuşmaması lazım. Burada tereddüt olmaz. Bir kez Genel Sekreter’e ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve seçimi ile ilgili bir şey yapıyor musunuz’ diye sordum. Ama henüz bir şey olmadığını öğrendim. Ama dediğim gibi Cumhurbaşkanlığı Erhürman’a yakışır.”
AKINCI
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı seçiminde yeniden aday olacağı beklenirken, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve federasyona dayalı çözüm şeklini ve birleşik Kıbrıs’ı savunan sendikalar ile sivil toplum örgütleri de seçimde Akıncı’yı destekleyecek.
ÖZERSAY
HP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay ise Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olarak henüz bir karar vermiş değil. Elde edilen bilgilere göre ise Özersay, Cumhurbaşkanlığı seçiminde “Çatı Aday” üzerinde duruyor. UBP içerisinde küçük bir grup ta buna destek veriyor. Ama bunun gerçekleşmesi de mümkün görünmüyor.
TAÇOY’UN AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik bu gelişmeler yaşanırken, UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy yaptığı açıklamada “Eroğlu ile görüştüğünü ve onun aday olmayacağını” söyledikten sonra şöyle dedi; “Diğer parti başkanları aday olursa UBP Genel başkanı olarak Tatar da aday olmalıdır”.
TATAR’IN AÇIKLAMASI
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ise 1 Kasım 2018 tarihinde BRT’de yayınlanan “Basın Odası Programı”nda “Ben kesinlikle aday değilim, kimseyle bunun için pazarlık yapmadım. Yeni Cumhurbaşkanı sağın adayı olmalı” demişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.