DOLAR 32,5631 0.14%
EURO 34,8848 0.62%
ALTIN 2.431,36-0,05
BITCOIN 21734961,38%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trafik kazası yapıp kaçan Yusuf Gül’ün suç listesi kabarık çıktı
  • Kıbrıs Volkan
  • Genel
  • Trafik kazası yapıp kaçan Yusuf Gül’ün suç listesi kabarık çıktı

Trafik kazası yapıp kaçan Yusuf Gül’ün suç listesi kabarık çıktı

ABONE OL
28 Temmuz 2021 09:09
Trafik kazası yapıp kaçan Yusuf Gül’ün suç listesi kabarık çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mağusa-İskele Anayolu’nda hafta sonu yaptığı trafik kazasının ardından aracını ve kazada ağır yaralanan arkadaşı Meryem Gug’u kaza yerinde bırakıp kaçması nedeni ile polis tarafından her yerde aranan Yusuf Gül, kazadan bir gün sonra arkadaşının evinde saklanırken tespit edildi.

Polisin zanlı Yusuf Gül’ün üzerinde yaptığı aramada tespit ettikleri ise zanlının kaza yerinden neden kaçtığını ortaya çıkardı.

Muhaceret kontrolünde Yusuf Gül isimli bir şahsın ülkeye giriş çıkışının olmadığını tespit eden polis zanlı Yusuf Gül’ün üzerinden çıkan Ahmet Gül’e ait TC kimlik kartı ile ülkeye girdiğini belirledi, bununla kalmayan zanlı Yusuf Gül’ün arandığını bildiği için 28 Temmuz 2021 tarihinde Türkiye’ye gitmek üzere yine Ahmet Gül kimliği ile bilet aldığı da ortaya çıktı.

Yürütülen soruşturma zanlı Yusuf Gül’ün 2019 yılında kardeşi Ahmet Gül’ün kimliğine bürünerek KKTC’ye geldiği ve 2 yıldır ülkede kaçak bir şekilde kaldığı da tespit edildi.

Zanlı Yusuf Gül, “Ağır yaralanma ile neticelenen trafik kazası yapmak”, “Tehlikeli sürüş”, “KKTC’den sürüş ehliyetsiz araç kullanmak” ve “Sigorta kapsamaksızın araç kullanmak” suçlamaları ile ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Zanlı Yusuf Gül aleyhinde “Başkasının kimliğine bürünme” ve “KKTC’de izinsiz ikamet etmek” suçlarıyla ilgili olarak Adli Şube de soruşturma başlattı.

Polis, kazada ağır yaralanan Meryem Gug’un hayati tehlikesi olduğunu ve doktorunun her an solunum cihazına bağlanabileceğini söylediğini açıkladı.

“HASTANEYE GİTTİ, MUAYENE OLMADAN KAÇTI”

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Murat Karakoca mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Yusuf Gül’ün, 25 Temmuz 2021 tarihinde Mağusa-İskele Anayolu üzerinde Ambelia Restoran civarlarında yönetimindeki HH 036 plakalı araç ile Mağusa istikametine doğru sol şerit içerisinde seyrederken dikkatsizliği sonucu yolun solundan çıkarak beton köprünün kenarına aracın ön kısmıyla çarptığını ve 2 takla atıp durduğunu açıkladı.

Kaza esnasında araçta yolcu olarak bulunan Meryem Gug’un araçtan fırlayarak yol içerisine savrulduğunu belirten Karakoca, ağır şekilde yaralanan Meryem Gug’un önce Mağusa Devlet Hastanesine, ardından ise Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldığını ve yapılan muayenesinde kafatasında kırık, sol göğüs çevresinde ve omuriliğinde çatlak teşhisiyle YDÜ Hastanesine sevk edilerek Genel Yoğun Bakım Sevisi’nde müşahede altına alındığını açıkladı.

Polis, zanlı Yusuf Gül’ün kazanın ardından olay yerinden yürüyerek ayrıldığını ve Mağusa Devlet Hastanesi’ne gittiğini ancak kontrol olmadan hastaneden de ayrıldığının tespit edildiğini açıkladı.

TÜRKİYE’YE KAÇACAKTI, YAKALANDI

Tanıklardan yapılan soruşturmada zanlının isminin Yusuf Gül olduğunun öğrenildiğini ifade eden Karakoca, muhaceretten soruşturmasında böyle bir ismin adaya giriş çıkışının olmadığının tespit edildiğini açıkladı.

Zanlı Yusuf Gül’ün, 26 Temmuz 2021 tarihinde arkadaşının evinde tespit edilerek tutuklandığını söyleyen Karakoca, zanlının üstünde yapılan aramada kardeşi Ahmet Gül’e ait TC kimlik kartı ve yine Ahmet Gül adına düzenlenmiş TC ehliyet tutanağı ve 28 Temmuz 2021 tarihinde Türkiye’ye gitmek için acenteden alınmış bir biletin tespit edildiğini açıkladı.

Tespit edilen kimlikle yeniden muhaceretten soruşturma yapıldığını söyleyen Karakoca, zanlının, kardeşi Ahmet Gül’ün kimliğine bürünerek 2019 yılı Mayıs ayı içerisinde Ercan Havaalanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığının tespit edildiğini kaydetti.

HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

YDÜ Hastanesi’nde görevli doktordan yapılan soruşturmada Meryem Gug’un boynunda kırık ve akciğerinde ezilme olduğunun öğrenildiğini belirten Karakoca, Gug’un hayati tehlikesinin devam edip her an solunum cihazına bağlanabileceğinin, dolayısıyla en kısa zamanda ameliyata alınması gerektiğinin öğrenildiğini söyledi.

Yürütülen soruşturmanın yeni başladığını belirten Karakoca, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme suçların ciddiyetine dikkat çekerek, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.