DOLAR 32,5427 0.22%
EURO 34,8340 0.23%
ALTIN 2.474,820,53
BITCOIN 1997908-3,86%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tuğgeneral Algan;  “KKTC’yi yüceltmek görevimiz”

Tuğgeneral Algan; “KKTC’yi yüceltmek görevimiz”

ABONE OL
24 Aralık 2017 14:53
Tuğgeneral Algan;  “KKTC’yi yüceltmek görevimiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen Milli Mücadele ve Şehitleri Anma Programı, YDÜ AKKM’de gerçekleştirildi.

Programda “Kıbrıs Şehitler Oratoryosu” adlı, Kıbrıs Türk halkının şanlı mücadele öyküsünü anlatan oratoryo sunuldu.

Etkinliğe Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, askeri erkan, bazı dernek temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu, Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü korosunun da katılımıyla eserler sundu.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan konuşmasında, Kıbrıs Şehitler Oratoryosu’nun; Kıbrıslı Türklerin verdiği varoluş mücadelesini anlattığını, geçmişe bir yolculuk yapılarak şehitlerin ve ailelerinin yaşadığı acıları ve bugüne nasıl gelindiğini gösterdiğini kaydetti.

Algan, şehitlerin canını ve kanını vermesiyle kurulan KKTC’yi yüceltmenin en kutsal görevleri olduğunu söyledi.

Geçmişi iyi bilmenin ve ondan dersler çıkarmanın önemli olduğunu vurgulayan Algan, geçmişte yaşananları genç nesillere anlatmanın sorumluluğunu taşıdıklarını ifade etti.

Anma programına katkı koyan herkese teşekkür eden Algan, tüm şehitleri rahmet ve şükranla andı.

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.