DOLAR 32,5617 0.22%
EURO 34,9438 -0.11%
ALTIN 2.438,090,09
BITCOIN 2092995-0,27%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tüp gaza dikkat!

Tüp gaza dikkat!

ABONE OL
22 Nisan 2019 12:39
Tüp gaza dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Dünyanın önemli gaz ve petrol şirketlerinde çalışan Kimyager Ethem Durak, çöpe atılması gereken Merox artıklarının gaz yerine tüpe doldurulup halka satıldığına dikkat çekti.
Gaz tüplerine öldürücü zehir içeren Merox artıkları ve Disulphide Oil dolduruluyor Bu kirli tüpler can alıcıdır.
Bu kirli tüpler zamanla kanser dahil çeşitli solunum rahatsızlıklarına neden olur. Gaz tüpünün içinde atıklar çok miktarda olursa öldürücüdür.
Dolum tesislerinde tankı temizlemeden yapılan dolumlar da disulphide yağı gazda kalır ve temizlenmeyen tüplerde biriken atık yanarsa zehirli gazlar oluşur. Tam yanma olmadığı için de pis bir koku yayılır. Bu pis koku sayesinde gazın temiz olmadığı anlaşılır.
Bilhassa sürümün fazla olduğu kış aylarında yapılan dolumlar da çok dikkatli olunmalıdır. Benim başıma geldi. Ölebilirdim. O zaman “gazdan öldü” olurdu. Hakikatte can alan dolumu yapanlar kirli tüpleri satanlardır

Kimyager Ethem Durak, ülkemizde satılan bazı gaz tüplerine dikkat çekerken, yaptığı açıklamada şunları belirtti;
“Gaz tüpü, Disulphide yağı, petrolden elde edilen her maddede olduğu gibi Propan ve Butan’ın içinde de kükürt artıkları bulunur. Bu artıklar Hyrojen sulfur veya Methylmercaptan, Ethylmercartan ,Propylmercaptan hatta Butylmercaptan olabilir. Mutfaklarda kullandığımız gaz Propan ve Butan karışımıdır. Mevsime göre %30-35 arası Propan % 70- 65 arası da Butan’dır. İçinde çok az da % 1 veya 1.5 kadar da Pentan olabilir. Gaz kokusuzdur. Gazın kokusunu veren içindeki kükürt bileşikleridir. Gaz temizlendikten sonra, fark edilsin diye içine 5 ppm e kadar Methylmerkaptan katarlar. Mercaptanlar NARKOTİKTİR. Uzun süre koklanılırsa insanı zehirler. Gaz endüstride Hydrojen, Sulfur , Merkaptanlardan ve diğer kükürt bileşiklerinden temizlendikten sonra piyasaya sürülür. Bunun içinde gaz MEROX denen % 40 NaOH ( Sodiyum Hidroxit) ile Cobalt tuzu bulunan bir solusyonla yıkanır. Metyl Merkartan Di methyl di Sulfide ,Propil merkaptan di propil di sulphide diğer kükürt bileşikleride di sulfde yağı yaparak ayrılır. Bu yağlar sudan hafif gazdan ağırdır. Gaz alttan, çözelek de üsten verilir. Gaz temizlenir fakat endüstride 100’de 100 saf ürün olamaz. Gaz içinde az miktarda su, sodium hydroxsir ve disulfide yağı kalır. Depolama tankının dibine çöker. Bu yüzden depo alttan belli aralıklarla drenaj yapılır. Alta biriken artık Tank dışına alınır. Gaz eğer içinde disulfide yağı varken yakılırsa alevde yanar ve kükürt dioksit ,su, ve karbon diokside dönüşür. Bilhassa kükürt dioksit batarya asidinin temel maddesidir ve ciğerleri yakar. Zamanla kanser dahil çeşitli solunum rahatsızlıklarına sebep olur. Çok miktarda olursa adam ölür. Zehirlenir. Karbon dioksit de boğucudur. İkisi de belli bir miktardan sonra zehirlidir. Gaz bu yüzden belli bir süre dinlenme tanklarında dinlendirilmelidir. Dolum yapmadan önce de tankın altındaki vana açılıp su ve artık birikmişse dışa alınmalıdır. Keza doldurulan tüplerde belli bir zaman aralığında vanaları çıkarılarak yıkanmalı temizlenmelidir. İşte ilgisizlik yüzünden dolum tesislerinde tankı temizlemeden yapılan dolumlar da disulfide yağı gazda kalır veya temizlenmeyen tüplerde biriken artık yanarsa zehirli gazlar oluşur. Tam yanma olmadığı için de pis bir koku yayılır. Bu pis koku sayesinde gazın temiz olmadığı anlaşılır. Bilhassa sürümün fazla olduğu kış aylarında yapılan dolumlar da çok dikkatli olunmalıdır. Benim başıma geldi. Ölebilirdim. O zaman gazdan öldü olurdu. Hakikatte can alan dolumu yapanlar kirli tüpleri satanlardır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.